Bosanac napravio zanimljiv transfer: Odlazi u klub koji je hit u evropskom fudbalu

Nova prilika za dokazivanje

Bosanac napravio zanimljiv transfer: Odlazi u klub koji je hit u evropskom fudbalu

H. Zilić

Mladi 19-godišnji Alem Nezirević je skrenuo pažnju na sebe prije tačno godinu dana kada je iz švedske Motale prešao u redove milanskog Intera i to je bio transfer koji je izazvao pažnju jer je Nezirević momak koji ima porijeklo iz Bosne i Hercegovine, tako da je među potencijalnim bh. reprezentativcima u budućnosti.

Nakon sezone u primaveri Intera, Nezirević pravi novi iskorak u karijeri obzirom da ga očekuje i prilika da zaigra za prvi tim u Italiji.

Ovaj mladi fudbaler prelazi u redove Bologne gdje će provesti ostatak polusezoni, s tim da Bologna moće otkupiti ugovor na ljeto ako bude zadovoljna partijama nezirevića.

Nezirević će igrati za U19 tim Bologne, ali trenirat će i sa prvim timom tako da postoji mogućnost da zaigra i za prvi tim ekipe koja je hit ove sezone u Italiji, ali uz špansku Gironu sigurno i hit evropskog fudbala.

"Veoma sam sretan i nevjerovatno ponosan na priliku da igram u velikom klubu kao što je Inter. Veoma sam uzbuđen što se san nastavlja i nevjerovatno sam zahvalan svom MAIF-u na svemu", rekao je Nezirević prošle godine nakon potpisa za inter.

Oglasi

Sličan put kao Alem Nezirević imao je i bh. reprezentativac Benjamin Tahirović.

Sjećamo se da je Tahirović kao omladinac došao u redove Rome iz Švedske, zatim je postao i prvotimac.

Sve to je rezultiralo da Tahirovića vrlo brzo vidimo i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a stigao je i transfer u Ajax.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Možda i mladi Nezirević krene putem Tahirovića pa ga uskoro vidimo i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali i novom klupskom iskoraku u karijeri.

Ovome dodajmo da Nezirević još nije upisao nastupe za reprezentaciju Švedske u omladinskim kategorijama, barem prema podacima transfermarkta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti