Dalićevo tajno oružje za Euro pravi transfer kakvom se nije nadao ni u snu: Potpisuje za senzaciju!
Foto: Goran Mehkek/Cropix

Menadžeri već rješavaju stvari

Dalićevo tajno oružje za Euro pravi transfer kakvom se nije nadao ni u snu: Potpisuje za senzaciju!

A. Čaušević

Zlatko Dalić će u narednih nekoliko mjeseci imati pune ruke posla pošto će morati izabrati 26 igrača na koje će moći računati tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Konkurencija je žestoka i izbor za dugogodišnjeg selektora Vatrenih neće biti lagan.

Januarski prijelazni rok prolazi relativno mirno za hrvatske reprezentativce. Nekako je najviše pažnje privukao transfer Ivana Perišića iz Tottenhama u Hajduk gdje će igrati za 1 euro.

Već sedmicama traje trzavica oko prelaska Josipa Brekala u Dinamo, ali posljednje informacije govore da je posao propao iako je sve bilo dogovoreno.

Iz Zagreba u Firencu tokom dana nije stigla potreba papirologija, krilni fudbaler je ostao u Italiji što znači nastavak sapunice u kojoj se iz dana u dan mijenjaju stvari.

U međuvremenu, potencijalno Dalićevo tajno oružje za Euro, Petar Musa je na pragu iznenađujućeg transferu i odlaska iz Benfice.

Oglasi

Musin menadžer Milan Martinović se već nalazi u Lisabonu gdje traži najbolje rješenje za svog štićenika kojeg prema svemu sudeći čeka transfer u Seriju A.

Činilo se da će Orlovi zadržati 25-godišnjeg Hrvata, ali nakon što je Arthur Cabral podigao formu te je doveden Brazilac Marcos Leonardo vrata za transfer su otvorena.

Musa je blizu transfera u Bolognu

Kolos od 190 cm je najbliži Bologni koja pod vodstvom Thiaga Motte igra fantastičan fudbal, u borbi je za plasman u Ligu prvaka i definitivno je senzacija sezone na Apeninima.

Mediji u Italiji pišu da će napadač u Bolognu stići na šestomjesečnu posudbu s pravom otkupa na kraju sezone i to za iznos od sedam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zagrepčanin je na sebe skrenuo pažnju odličnim igrama u Slaviji iz Braga, a prije skoro dvije godine Benfica ga je kupila iz Boaviste za 5.5 miliona eura, pa joj se smiješi kakva takva zarada.

Inače, Musa do sada ima šest nastupa za Vatrene. Imao je epizodnu ulogu u kvalifikacijama za Euro, a da li će dobiti poziv na kontinentalni turnir zavisi prvenstveno od njega samog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi