Bomba iz Italije: Cristiano Ronaldo 2020. godine napušta Juventus!
Iako je i ove sezone sjajan, Cristiano Ronaldo jednostavno nije imao pravu podršku saigrača i Juventus se oprostio od Lige prvaka u četvrtfinalu (Foto: EPA)

La Repubblica tvrdi

Bomba iz Italije: Cristiano Ronaldo 2020. godine napušta Juventus!

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je doveden proteklog ljeta u Juventus kako bi pomogao timu da se konačno domogne tofeja u Ligi prvaka.

Međutim, posve neočekivano, Stara dama iz Torina je učešće u ovosezonskom izdanju Lige prvaka završila u četvrtfinalu. Bolji u dva duela bio je holandski Ajax i Ronaldo je ostao bez novog trofeja.

CR će ipak imati još jednu šansu da osvoji trofej sa Bianconerima. La Repubblica je danas objavila kako će Cristiano odigrati još samo jednu sezonu u dresu torinskog velikana i da će bez obzira na sve napustiti klub u ljeto 2020. godine.

Iako je Cristiano ugovorom sa Juventusom vezan do 2022. godine, eliminacija iz Lige prvaka donijela je veliki financijski udar na italijanskog prvaka. Akcije kluba na berzi su u velikom padu i to sasvim sigurno utječe na vlasnike.

Sa druge strane, ako rezultat ne dođe naredne sezone, Ronaldova plata od 30 miliona eura po sezoni jednostavno je neisplativa i Juve nema namjeru da mu cifru isplaćuje do kraja ugovora.

Tako će CR vjerovatno imati samo još jednu šansu da se domogne trofeja sa Juventusom. Ako u tome uspije njegovo ime će se slaviti u Torinu, jer Juve na trofej Lige prvaka čeka još od 1996. godine.

Ronaldo ispao prije polufinala prvi put poslije 2010. godine!

Portugalca smo navikli viđati barem u polufinalu svake godine od 2010., ali ipak ove sezone neće biti tako.

Ajax je izbacio Juventus iz Lige prvaka nakon što ga je u Torinu porazio 2:1, a Ronaldo prvi put ispada prije polufinala još od sezone 2009/10 i ispadanja Real Madrida od Lyona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tada je Kraljeve Miralem Pjanić usred Madrida izbacio još u osmini finala, a Ronaldo je od tada svaki put igrao minimalno polufinale, te je i osvojio četiri trofeja.

Ipak, ove sezone neće biti tako, a Ronaldo je svakako najmanji krivac. Portugalac je postigao posljednjih pet golova Juventusa u ovom takmičenju, ali to ipak nije bilo dovoljno za njegovu ekipu da dođe barem među četiri najbolje ekipe...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Kako da ne !!!!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi