Bomba iz Rijeke! Stigao napadač iz Bundeslige

Slovenac se vratio

Bomba iz Rijeke! Stigao napadač iz Bundeslige

Čelnici Rijeke dogovorili su još jedno pojačanje uoči proljetnog dijela sezone u kojoj love titulu prvaka Hrvatske. 

Nakon što je propao pokušaj dovođenja iskusnog Nikice Jelavića, Riječani su se okrenuli drugim opcijama i danas je zvanično dogovorena saradnja sa slovenačkim napadačem Romanom Bezjakom. 

Bezjak u svojoj dosadašnjoj karijeri već imao priliku igrati u Rijeci. Dobrim igrama u prošloj sezoni osigurao je sebi transfer u Darmstadt, međutim u njemačkom klubu se u proteklom periodu nije izborio za minutažu i odlučio je otići ove zime. 

Slovenac će tako za Rijeku igrati kao posuđen igrač do kraja sezone, a vijest o njegovom transferu je potvrđena i na zvaničnoj stranici hrvataskog kluba. 

"Drago mi je što sam se vratio u Rijeku koju smatram svojim gradom i klubom. Ovdje sam se uvijek dobro osjećao i pružao odlične igre. Ispalo je u ovom trenutku najbolje moguće za mene jer u Rijeci imam nedovršen posao kojeg ćemo, vjerujem, ostvariti u drugom dijelu sezonu", izjavio je Bezjak. 

Podsjetimo, Bezjak je prošle sezone za Rijeku u 39 utakmica zabio 17 golova i bio je najbolji strijelac HNL-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi