Rijeka dobila veliko pojačanje

Tim s Rujevice se ne šali

Rijeka dobila veliko pojačanje

Midhat Šljivak

Iskusni defanzivac Ante Kalušić novi je igrač Rijeke.

Lider hrvatskog prvenstva potpisao je ugovor do kraja sezone sa 30-godišnjim fudbalerom, koji je nedavno raskinuo saradnju s turskim Genčlerbirligijem.

Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske istakao je veliko zadovoljstvo dolaskom na Rujevicu.

"Zadovoljan sam što sam došao u Rijeku. Već smo nekoliko puta bili u kontaktu, sada smo realizovali transfer. Nadam se da ću dati maksimum i pomoći ekipi u osvajanju naslova", rekao je Kalušić za službenu stranicu kluba.

Ovaj iskusni fudbaler je proteklih osam godina igrao u Turskoj. Dres Šibenika, gdje je ponikao, 2009. godine je zamijenio Hacettepeovim, a igrao je šest godina za Genčlerbirligi i jednu sezonu za Balikesirspor.

Rijeka drugi dio sezone čeka kao vodeći tim HNL-a. Imaju šest bodova više od Dinama i s pravom se nadaju titulu šampiona Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi