Rijeka u posljednji čas ostala bez velikog pojačanja

Propao transfer

Rijeka u posljednji čas ostala bez velikog pojačanja

Rijeka je u proljetni dio sezone u HNL-u trebala ući jača za iskusnog Nikolu Jelavića, koji je praktično bio dogovorio dolazak u redove trenutno prvoplasiranog tima u Hrvatskoj.

Ipak, da ne bude tako pobrinuli su se čelnici Jelavićevog sadašnjeg kluba Beijing Rehnea, koji su Hrvatu naložili da se mora vratiti u Kinu.

Jelavića ugovor sa Beijingom veže do 31. decembra 2019. godine a bivši hrvatski reprezentativac se nadao da će oni pristati na raskid ugovora. 

To se nije desilo i Jelavić će i naredne sezone igrati u kineskoj drugoj ligi.

"Iako smo sve dogovorili sa igračem, on nažalost nije uspio riješiti svoju situaciju u Kini. Iz kluba su mu naredili da se mora vratiti nazad, a mi više nismo mogli čekati", rekao je zamjenik sportskog direktora NK Rijeka Ivan Mance.

Nikica Jelavić je u kineski Beijing Rehne stigao iz West Hama prije godinu dana, a u prošloj sezoni je na 29 utakmica postigao 15 golova uz osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi