Bomba iz Turske: Gdje to ide Edin Džeko?

Da li će na ljeto napustiti Rim?

Bomba iz Turske: Gdje to ide Edin Džeko?

Samir Mlaćo

Kapiten naše nogometne reprezentacije i član Rome Edin Džeko mogao biti već na ljeto napustiti Italiju.

Džeko ugovor sa Rimljanima ima do 2020. godine, no već odavno se špekuliše njegov povratak u Englesku, ali i mnoge druge opcije.

Italijani tvrde da će Roma gotovo sigurno Džeku staviti na prodaju, a navodno je za usluge sjajnog bh. napadača zainteresiran i Inter.

Jutros se u turskim medijima pojavile i informacije da su za Džekine usluge zainteresirani i čelnici Fenerbahčea, te da je bh. napadač njihova glavna meta.

Vjeruju da se Edin pomalo i 'zasitio', igranja u ligama petice, te da bi mogao krenuti put Turske gdje bi svakako bio ljubimac navijača.

Turci navode da će iz Fenera učiniti sve da dovedu Džeku, no veliko je pitanje šta će na kraju reći Roma, ali i bh. napadač.

Kolika je Džekina vrijednost?

Tuttomercato piše kako su odnosi između Džeke i klupskog rukovodstva sve hladniji i da je kapiten bh. reprezentacije na listi igrača za prodaju još od samog starta sezone.

Roma vrijednost svoje "devetke" procjenjuje na 25 miliona eura, a da zbog Džekine 33 godine ne mogu računati i na veći iznos. U italijansku prijestolnicu su stigle i prve ponude, od West Hama i Newcastle Uniteda koji su ponudili po 10 miliona eura, premalo za Vučinice "prohtjeve".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Spominje se i interes Intera. Odlazak u milanski klub predstavlja jednu od solucija jer je Džekina plata od 4.5 miliona eura približna onoj Maura Icardija koji bi trebao napustiti Inter. Postoji i nedoumica oko Džekine uloge na Giuseppe Meazzi, dilema je da li bi Sarajlija bio prvi špic te zamjena ili partner Lautaru Martinezu.

Džekin ugovor s Romom ističe na ljeto 2020. godine. Pregovora oko produženja saradanje za sada nema što možda i na neki način otkriva namjere rimskog kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Kopacke
0 2
Harisss
Sve u svemu Dzekson ima dobre zivce. Da je iko drugi bio na njegovom mjestu okacio bio kopaceke o klin samo nakon jedne sezone u Citijy.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi