Bomba s Marakane: Zvezda dovodi svjetski poznatog napadača, plata za Balkan astronomska!

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda

Bomba s Marakane: Zvezda dovodi svjetski poznatog napadača, plata za Balkan astronomska!

Kako pišu srbijanski mediji, Crvena zvezda je dogovorila jedno od najzvučnijih pojačanja u posljeratnoj historiji. 

U pitanju je nekadašnji napadač Manchester Uniteda Federico Macheda.

Beogradski klub s Panathinaikosom vodi tešku bitku oko ovogo igrača proteklih sedmica, a čini se kako su uslovi između igrača i kluba konačno dogovoreni.

Macheda bi trebao imati godišnju platu od čak pola miliona eura, a uz bonuse ista bi lako mogla dostići 700.000 što je za balkanske uslove zaista vrtoglava cifra.

Mali problem ostao je oko dogovra između dva kluba. Panathinaikos traži milion eura obeštećenja, a Zvezda je nedavno pšonudila 'tek' 350.000.

Ipak, srbijanski mediji smatraju da bi i to uskoro trebalo biti riješeno jer će se u cijeli posao uključiti i Mino Raiola, poznati agent koji ima neka potraživanja prema Panathinaikosu.

Navodi se također i to da je Macheda velika želja trenera Zvezde Dejana Stankovića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, kada je riječ o Machedi, treba reći da je nakon odlaska iz Manchestera promijenio brojne klkubove, a zmeđu ostalog igrao je za Stuttgart, Birmingham, Cardiff, Nottingham Forest i Novaru.

Član Panathinaikosa je dvije godine, a u minuloj sezoni postigao je 15 golova u svim takmičenjima. 

Top Komentari

DamirT
Joj pojacanja ahahaha.Covjek prno u fenjer...
17 3
BaJo
Bacanje para za igrača čiji je vrhunac bio u 17.-oj godini
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi