Imali su Wolvesi "Adamu Traorea" i prije Adame Traorea

Sjećate li se korpulentnog Kamerunca?

Imali su Wolvesi "Adamu Traorea" i prije Adame Traorea

Adama Traore je jedno od "otkrića" u ovoj sezoni Premiershipa. Konačno je španski krilni fudbaler "skočio u prvi plan", iako je svima koji su ga gledali i u prethodnim godinama bilo jasno o kakvom se potencijalu radi.

23-godišnji "proizvod" Barceloninog omladinskog pogona je još 2015. godine stigao na Otok. Prvo je zaigrao za Aston Villu, pa sa Middlesbrough, da bi na ljeto 2018. godine stigao u Wolverhampton.

Još u dresu Middlesbrougha je oduševljavao svojim "supersoničnim" prodorima, ali tek kada se popeo stepenicu više i stigao u Wolverhampton, ljubiteljima širom svijeta je postalo jasno o kakvom se igraču radi.

Adama Traore, osim neupitnim fudbalskim umijećem, pažnju privlači i svojim izgledom, građom. Riječ je o izuzetno snažnom fudbaleru koji teško svoje mišiće sakriva ispod žutog dresa Wolverhamptona, pa mnoge više podsjeća na nekog "running backa" iz NFL-a.

Ono što je pomalo nevjerovatno da Traoreu velika mišićna masa ne smeta da u isto vrijeme bude i jedan od najbržih, ako ne i najbrži, fudbalera u Premier ligi, a ne utiče ni na njegovu sjajnu fudbalsku tehniku.

Međutim, nije Adama prva "zvijer" koja je zaigrala u dresu Wolverhamptona.

Neki ljubitelji engleskog fudbala se još uvijek sjećaju stamenog Kamerunca Georgea Elokobija, koji je sa Wolvesima svojevremeno igrao u Premier ligi.

Elokobi se, međutim, za razliku od Traorea nije mogao pohvaliti pretjerano razvijenom tehnikom, a nije mu ni trebala jer je pokrivao štoperske i bekovske pozicije.

Ipak, mnogi ga se sjećaju kao jednog od najsnažnijih igrača koji su se pojavili u PL, a to nije lako.

Sa svojih 182 centimetra visine i stotinjak kilograma mase, mišićavi Elkobi je predstavljao impozantnu figuru u zadnjoj liniji Wolvesa.

Elokobi je član Wolverhamptona bio od 2008. do 2014. godine (u međuvremenu je išao na brojne posudbe), a u Premier ligi je skupio blizu 60 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim za Wolvese, korpulentni Kamerunac je igrao još za Dulwich, Colchester, Chester, Nottingham Forrest, Bristol City, Oldham, Braintre, Leyton i Aldershot.

Elokobijeva karijera i dalje traje, pa tako 33-godišnji Kamerunac danas brani boje engleskog niželigaša Maidstonea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi