"Sve je bilo spremno, svi su čekali našu sahranu"

Bonucci nakon što se sezona završila

"Sve je bilo spremno, svi su čekali našu sahranu"

E. Škorić

Iskusni defanzivac Juventusa Leonardo Bonucci dao je zanimljivu izjavu nakon što se Juventus u posljednjem kolu Serije A dokopao Lige prvaka.

Stara dama je visila o koncu i da je Napoli pobijedio Veronu (1:1), igrala bi Evropsku ligu umjesto Lige prvaka u novoj sezoni. Ipak, Stara dama je uz Milan posljednjeg kola sezone izborila nastup u najelitnijem klupskom takmičenju.

Juventusu je 4:1 pobjeda u Bologni bila dovoljna, budući da je Verona izvukla bod na gostovanju u Napulju, zbog čega je odmah trener Napolitanaca Gennaro Gattuso smijenjen.

"Svi su bili spremni za našu sahranu, to su samo čekali, ali zaboravili su ponos i mentalitet ovog tima, zaboravili su moto ovog kluba. Istina je da je ovo bila turbulentna sezona, da je bilo uspona i padova, dosta prosutih bodova, ali na kraju dobijete ono što zaslužite, a mi smo zaslužili Ligu prvaka", napisao je Bonucci.

"Osvojili smo i Kup, vjerovali smo u sebe do samog kraja, isplatilo se. Svjesni smo koliko je ovo bila teška godina i za naše navijače, nedostajali su nam. Srest ćemo se iduće godine na našem domu - na stadionu Juventusa, na utakmicama Lige prvaka. Forza Juventus", saopćio je Italijan putem društvenih mreža,

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slijedi odmor, neki će na Evropsko prvenstvo, a onda kreće nova sezona u Italiji, a pitanje je u kakvom će sastavu i sa kojim trenerom Stara dama napasti Scudetto koji je trenutno u vlasništvu Intera, poslije skoro decenije dominacije torisnke momčadi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kenotala
Pa vise paznje je posveceno Juventusu i plasmanu u LP nego interu i osvojenom naslovu...samo jos jedna potvrda velicine Juventusa. Ima li potrebe pominjati da je navijacima intera Verona trenutno najomrazeniji klub.
7 1
Joco89
Jeste osvojili nešto ove godine, mafijaši. Ne zaboravite zbog čega ste bili u 4. rangu.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi