Bonucci konačno o najtežoj odluci karijere

Štoper priznaje da je bila loša, ali...

Bonucci konačno o najtežoj odluci karijere

Leonardo Bonucci je prije deset godina (prvi put) stigao u Juventus. Svi su vjerovali da stameni štoper do kraja karijere neće napuštati Allianz stadion, a onda je 2017. napravio jedan od šokantnijih transfera.

"Iz vedra neba" je Bonucci na ljeto 2017. prešao u redove velikog rivala, Milana.

Nije se proslavio Bonucci u Milanu, da bi se samo godinu dana kasnije vratio u Juventus.

Danas je konačno progovorio o svojoj odluci, priznao da je bila pogrešna, ali i poručio da sezona u Milanu "nije bila beskorisna".

"Bila je to teška sezona za mene, i privatno i profesionalno", izjavio je Bonucci za Gazzetta dello Sport, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo je nekih nesuglasica, posebno nakon poraza u Ligi prvaka i ja sam na kraju napravio lošu odluku... Ali moram reći da sam zbog te odluke, koja je sigurno uticala na moju karijeru, rastao kao čovjek".

"Mjeseci koje sam proveo u Milanu su mi dopustili da se preispitam i da shvatim da je Juventus moj poziv, Juventus koji mi je poput porodice... Upoznao sam neke divne ljude u Milanu, prije svega Rina Gattusa. Bila je to teška godina, ali ne i beskorisna godina. Na kraju, bio sam jako sretan što sam se vratio kući", poručio je Bonucci.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi