I Yaya Toure napao Bonuccija: Da je moj saigrač, dobro bi me čuo...

Brojne osude za Italijana

I Yaya Toure napao Bonuccija: Da je moj saigrač, dobro bi me čuo...

Jedan od onih koji su ostali ogorčeni nakon izjave Leonarda Bonuccija o rasističkim uvredama navijača Cagliarija za njegovog saigrača Moiseja Keana je Yaya Toure.

Podsjetimo, navijači Cagliarija su na rasnoj osnovi vrijeđali mladog napadača Juventusa, a Bonucci je nakon meča poručio da je 50 posto i Kean kriv za to.

Njegova izjava mnogo je uvrijedila brojne tamnopute fudbalere među kojima je i nekadašnji veznjak Manchester Cityja.

"To je za mene najgori scenario koji možete vidjeti u fudbalu, da vas vaš saigrač napada i kaže tako nešto", rekao je Toure za La Gazzetta dello Sport i dodao:

"Mislim da je to nevjerovatno. Možete misliti kako sam se povrijeđeno osjećao kada sam čuo za to. Ne želim ulaziti u to što je on rekao jer je to potpuno nepoštovanje saigrača. Ne želim reći nešto gore ili biti grub prema njemu, ali da je on moj saigrač, dobro bi me čuo. Mislim da bi se trebao izviniti prije svega Keaneu, pa onda svim ostalim saigračima. Bonucci bi trebao biti pametniji".

Sve zbog Moisea Keana: Niko nije obrukao Bonuccija kao Dortmund objavom na Twitteru

Također, i navijači Juventusa su žestoko osudili izjavu svog defanzivca koji je branio rasističke povike s tribina. Bonucci se našao na udaru mnogih fudbalera, ali i klubova.

Zbog ovoga se oglasila i Borussia Dortmund koja je itekako "spustila" Bonucciju. Njemački klub je objavio fotografiju kada je Marco Reus osramotio Bonuccija i provukao mu loptu kroz noge i jasno su na taj način osudili izjavu defanzivca Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi