Borac i Krajina na neugodnim gostovanjima

Druga liga FBiH - Zapad

Borac i Krajina na neugodnim gostovanjima

Samir Mlaćo

Sutra se u 17 sati igraju svi susreti 16. kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad. Prvoplasirani Borac iz Izačića u goste će Vitezu,  a definitivno se radi o derbiju kola s obzirom da Vitežani  za Borcem zaostaju samo tri boda.

Drugoplasirana Krajina u goste će davljeniku Vlašiću iz Turbeta i bit će ovo pravi ispit za Cazinjane. Eventualnim porazom Vlašić bi ostao sa minimalnim šansama da izbori opstanak, a pobjeda Krajine stavila bi tim iz Cazina kao prvog favorita za osvajanje liderske pozicije.

Trećeplasirana Iskra nakon neugodnog poraza od Radnika iz Donjeg Vakufa (0:3) pokušati će obradovati svoje navijače  na svom Jakliću u duelu protiv petoplasirane Sloge iz Bosanske Otoke.

Bugojanci će nastupiti bez tri standardna prvotimca, ali trener Bugojanac Senid Kulaš vjeruju da će oni koji dobiju njegovo povjerenje to i opravdati na terenu.

Ključ će na svom terenu dočekati Radnika iz Donjeg Vakufa koji je već osigurao opstanak u ligi i Ključani su zbog imperativa pobjede apsolutni favoriti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U petom susretu 16. kola igrat će Vitez iz Bužima i Krajišnik iz Velike Kladuše, a radi se o malom krajiškom derbiju. I Vitez i Krajišnik su u veoma neugodnoj situaciji pa se očekuje veoma zanimljiva utakmica u kojoj neće nedostajati uzbuđenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi