Cilj Vlašića je ostanak u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad

S mnogo optmizma ulaze u drugi dio sezone

Cilj Vlašića je ostanak u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad

S. Mlaćo

Nogometaši Vlašića iz Turbeta u drugi dio sezone ulaze samo sa jednim ciljem, a to je opstanak u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad. 

Vlašić se nakon prvog dijela sezone nalazi na pretposljednjem mjestu, ali u drugom dijelu vjeruju da uz nešto bolje partije mogu ispuniti svoje ciljeve.


U pripremnim utakmicama ekipa iz Turbeta je pokazala da ima mnogo kvalitetniju ekipu u odnosu na prvi dio sezone, a u posljednjoj provjeri savladali su premijerligaša Travnika sa 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Jasmin Imširović. Veoma dobru partiju pružio je i Mirsad Kljajić koji je i bio naš sagovornik uoči početka drugog dijela sezone.


"Trenutna situacija u klubu nije baš idealna. Nalazimo se tek na pretposljednoj poziciji i slijedi nam grčevita borba za opstanak. Pripreme su počele prije mjesec dana i odigrali smo četiri prijateljske utakmice, od toga dvije sa premijerligaškim ekipama. Na pauzi su u klub došli i novi treneri Salih Salihović, Dženan Nalić te trener golmana Samir Dobrić. Oni će pokušati da do kraja sezone ostvare što bolje rezultate", ističe nogometaš Vlašića za SportSport.ba


Prvu pravu provjeru Vlašić će imati u subotu kada gostuju ekipi Krajišnika iz Velike Kladuše.


"Na utakmicu u Veliku Kladušu idemo motivisani da ostvarimo pobjedu. Utakmica se igra u subotu, a naša ekspedicija bi se u Kladušu trebala zaputiti u petak, te prenoćiti u Cazinu. Sve to kako bismo što spremniji dočekali  ovaj susret".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:


Vrijedi istaći i to da Vlašić slavi i 90 godina postojanja kluba te je jedan od najstarijih klubova u našoj zemlji. Čelnici kluba žele povodom velikog jubileja spremiti pravi mali spektakl i obradovati sve navijače i zaljubljenike u ovaj klub.


"Velika će nam čast povodom tog 90. rođendana biti da ugostimo FK Sarajevo i veterane Dinama. Pokušati ćemo uz dobre igre da vratimo što više gledalaca na tribine, te da nam ovaj jubilej bude vjetar u leđa kako bismo nizali što bolje rezultate", dodao je Mirsad Kljajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi