Borac na Koševu jači za dva zvučna imena

Derbi protiv Sarajeva

Borac na Koševu jači za dva zvučna imena

A. Čaušević

Derbi dosadašnjeg dijela Premijer lige BiH se igra večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase. Prvoplasirano Sarajevo će dočekati prvog pratitelja, ekipu Borca. 

Razlika između prva dva tima na tabeli je pet bodova u korist večerašnjeg domaćina. Sarajevo će pobjedom trasirati put ka trećoj uzastpnoj tituli, dok bi Borac sa punim plijenom uveo totalnu neizvjesnost u prvenstvo.

Banjalučani se proteklih sedmica nalaze u odličnoj rezultatskoj formi, a Marko Maskimović je pred utakmicu dobio i zaista odličnu vijest pa je optimizam dodatno porastao.

Naime, u ekipu se vraćaju kapiten i lider ekipe Stojan Vranješ te odlični Aleksandar Vojnović koji je izuzetno važna poluga u veznom timu Velikana iz Platonove.

Sigurno je da nas na Koševu večeras od 19 sati očekuje itekako zanimljiva utakmica, a kvote za ovaj meč u bogatoj ponudi spremila je i kladionica MOZZART, te sigurno nećete naći nigdje veće kvote na svijetu.

Jasno je da Sarajevo ima ulogu favorita, a kvote su itekako primamljive što se tiče eventualne pobjede oba tima, ali čak i u slučaju remija. Kvote za derbi Sarajevo - Borac možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Inače, Sarajevo je u duelima sa Borcem, pogotovo u posljednjih nekoliko godina, mnogo uspješnije, a ekipa iz Banja Luke posljednji put je pobijedila Sarajevo prije nešto više od šest godina.

Prvi susret četvrtfinala Kupa su 11. marta 2015. na Koševu igrali Sarajevo i Borac, koji je slavio 2:1. Pogotke za Borac su tada postigli Jevtić i Subić, koji i danas nastupa za ekipu iz Banja Luke, dok je za Sarajevo pogodio Okić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od tada su ova dva tima odigrala deset mečeva, devet u prvenstvu i jedan u Kupu, a Borac nijednom nije teren napustio uzdignutih ruku. Sarajevo je upisalo sedam pobjeda, dok su tri meča završena bez pobjednika.

Susret će suditi Elvis Mujić, a samo njegovo delegiranje izazvalo je dosta prašine. Posebno u Bordo klubu koji je se zbog te odluke Komiteta za suđenje pozvao i narušavanje integriteta takmičenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Odrace ih Borac Tita mi hehehe
4 16
magistar
Realno Borac bolji, Sarajevo na domaćem, biće iks
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi