U sjajnoj su formi: Vranješ i društvo izjednačili rekord šampionske generacije
Fudbaleri Borca se raduju nakon pogotka Zakarića na Koševu

Šest uzastopnih pobjeda u sezoni

U sjajnoj su formi: Vranješ i društvo izjednačili rekord šampionske generacije

A. Beganović

U jednom od derbija 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci savladao Široki Brijeg rezultatom 2:1.

Izabranici mladog stručnjaka Marka Maksimovića nastavili su sa sjajnim igrama u drugom dijelu sezone. Predvođeni "neuništvim" Stojanom Vranješom savladali su Široki Brijeg te su tako stigli do šeste uzastopne pobjede u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala, pa su izjednačili svoj rekord iz sezone 2010/2011 kada su osvojili titulu.

Prije Širokog Brijega Borac je savladao dva puta Radnik iz Bijeljine, Olimpik, Sarajevo i Mladost iz Doboja kod Kaknja, uz impresivnu ukupnu gol razliku 13:2.

Pobjedom nad Širokim Brijegom izabranici Marka Maksimovića preuzeli su i vrh tabele sa 53 osvojena boda, koliko ima i drugoplasirano Sarajevo, no Velikan iz Platonove ima bolju gol razliku.

U sezoni 2010/2011 Borac je nanizao šest uzastopnih pobjeda od 4. do 9. kola. Tadašnji šef struke Vlado Jagodić sa svojim izabranicima redom je rušio Čelik, Slaviju, Sarajevo, Zrinjski, Budućnost i Slobodu, a pobjedonosni niz zaustavio je Rudar Prijedor koji je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci uspio osvojiti bod (0:0).

Izabranici Marka Maksimovića imat će priliku da sruše rekord generacije iz sezone 2010/2011 već u petak kada će u Mostaru snage odmjeriti sa Veležom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim sa Veležom, Vranješ i društvo će do kraja sezone odmjeriti snage sa Krupom, Zrinjskim, Željezničarem, Tuzla Cityjem i Slobodom.

Treba dodati i da će za Borac u Mostaru imati pravo nastupa i ponajbolji igrač Goran Zakarić, koji je propustio duel sa Širokim Brijegom zbog suspenzije.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vedox
Velez do pobjede. Fedja motivisi ih. Nek su lopovi kartonirali Radovca i ostale vi cete ih uzet srcem.
6 2
unioni
Salu na stranu i sudije koliko toliko, momci se bore za svoj klub, a moze se i vidjeti tipa protiv Sarajeva, protiv Zelje 4-3 itd.. Ne moze im Vico pomoci sa motivacijom. Nisam navijac Borca cisto da se razumijemo, a volio bih da Velez uzme titulu igraju najljepsi fudbal ove sezone. Sarajevo je izgubilo tu prednost od 12 bodova, doslovno ovise o Fanimu i njegovim potezima, a tipa za sezonu dvije ce ga prodati kao sto svaki nas fudbalski klub u BiH radi. Zeljo neka se zaganja toliko koliko za obraz za ovih 100 godina kluba, Sarajevo neka sebi osigura bar 2 mjesto, Borca skinut, Velez neka uzme titulu zasluzili su.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi