Iako Milan Tegeltija tvrdi drugačije, Borac nije oborio rekord Premijer lige Bosne i Hercegovine
Borac je s 45 bodova tim koji je u jednoj polusezoni osvojio najviše bodova.

Jesenji prvak

Iako Milan Tegeltija tvrdi drugačije, Borac nije oborio rekord Premijer lige Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Za tri dana se završava jesenji dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a već je poznato da će na prvom mjestu prezimiti banjalučki Borac. No, nije oborio rekord, kako to na X-u tvrdi Milan Tegeltija. 

Od danas do ponedjeljka igraju se utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Posljednje je to kolo pred zimsku pauzu.

Danas je na Mokrom Docu odigrana prva utakmica. U teškim uslovima za igru Borac je s 0:2 slavio protiv Posušja.

Borac je tako stigao ukupno do 45. boda u ovoj polusezoni, te se dodatno učtvrstio na prvom mjestu i potvrdio jesenju titulu.

Prezimit će Borac tako na prvom mjestu, no, iako to Milan Tegeltija tvrdi, velikan iz Platonove nije oborio rekord Premijer lige naše zemlje. 

Oglasi

Naime, prvi čovjek Borca istakao je da nijedan tim nikada nije osvojio više od 45 bodova u polusezoni, no Zrinjski je imao 48 bodova u jesenjem dijelu prošle sezone. 

Najviše pobjeda, najmanje poraza, najviše datih, a najmanje primljenih golova

Borac ima 14 pobjeda u 18 mečeva. Najviše je to u cijeloj ligi, a slijedi ga Zrinjski s 11.

Najmanje i poraza ima Borac. Izgubio je samo prvi meč na Grbavici od Željezničara i to je bilo sve.

S 38 golova ima najbolji napad. Sljedeći je Zrinjski koji će ga imati šansu srušiti u ovom kolu, dok nakon njega slijede Sarajevo i Velež sa po 29 golova i čudo treba da se desi da neki od ova dva tima stignu Borac u tom segmentu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prezimit će Borac i s najboljom odbranom u prvenstvu. Samo 11 puta je Borac vadio loptu iz mreže u ovoj polusezoni. Slijede Sarajevo i Velež sa po 15 primljenih golova.

Jasno je da je Borac glavni favorit za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine. Za tri dana se igra derbi Zrinjski - Sarajevo i ta bi utakmica mogla odrediti i najozbiljnijeg konkurenta za tim Vinka Marinovića. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
pao je rekord premijer lige Bosne i Hercegovine za to je zaslužna sudijska organizacija!
9 0
user1694422839
Ovo je najgori prvak u zadnjih 20 godina.Nemaju ni igre ni nista ali eto vidjet cemo sta ce u Evropi pokazati.Zato nije ni cudo sto ih citava liga mrzi radi njihovog namjestanja utakmica.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi