Lalatović se nije pojavio na press konferenciji pred derbi sa Sarajevom

Poslao pomoćnika pred novinare

Lalatović se nije pojavio na press konferenciji pred derbi sa Sarajevom

E. Škorić

U nedjelju od 17 sati na stadionu Mlakve u Bosanskom Novom sastaće se Borac i Sarajevo u drugom kolu Premijer lige.

Duel će se odigarti na neutralnom terenu pošto se teren stadiona u Banjaluci rekonstruiše. Nakon mršavih 2:2 u Modriči protiv Sloge i ponuđene ostavke trenera Nenada Lalatovića, novi težak zadatak je pred Borcem.

Interesantno da Lalatovića ni danas nije bilo na press konferenciji, pa je na istu poslao svog pomoćnika Dragana Šarca.

"Očekuje nas veliki derbi protiv Sarajeva, koje su dosta pojačalo ove sezone. Stigli su dosta dobri novi igrači zajedno sa novim trenerom, koji je prošle godine osvojio Kup BiH sa Veležom. Sigurno će se taktički dobro pripremiti kao i mi, znamo da nam znači, kao i njima, a mislim da su šanse 50:50. Mi smo domaćini, ali šteta je što ne možemo da igramo u Banjaluci već u Novom Gradu. bez obzira, daćemo maksimum svi - od klupe, stručnog štaba i svi u ekipi da ostvarimo što bolji rezultat. Pokušaćemo da osvojimo tri boda", rekao je Šarac.

Borac ima određenih kadrovskih problema pred ovaj meč.

"Imamo dva-tri povrijeđena i bolesna igrača, oni vjerovatno ni neće krenuti na put što je svakako hendikep za nas. Jovo Lukić ima problema sa zadnjom ložom, Darko Lazić ima temperaturu i pitanje je hoće li uspjeti da se oporavi. U pitanju su dvojica standardnih igrača. Ipak, svi oni koji budu počeli, kao i oni igrači sa klupe, daće 200 % za klub, dres i ovaj grad da ostvarimo pozitivan rezultat".

Vrućina će svakako biti veliki problem i za jedne i za druge u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je definitivno otežavajuća okolonost za obje ekipe, ali moramo da igramo jer tamo nemaju reflektore. Pokušaćemo da se adaptiramo na te uslove i osvojimo bodove. To je najvažnije u ovom trenutku. Najbitnije da iziđemo da se borimo, da damo 200%, a onaj gore će da nas nagradi da osvojimo bodove ako to zaslužimo. Pokušaćemo da dižemo formu iz meča u meč".

Za razliku od Borca, koji je odigrao tri takmičarska meča na početku sezone, Sarajevu će ovo biti prva takva utakmica jer je duel 1. kola protiv Tuzla Cityja odgođen zbog nastupa Tuzlaka u Evropi.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Kakav uzas moramo da citamo o nekom bezveznjakovicu Lalatovicu pored nasih trenera ovdje u BiH. Prihvatite mu ostavku, vratite Marka i da se pofajtamo da vam vratimo sto ste nam oteli titulu.
13 2
Uragan dolazi, a ti ništa ne možeš da uradiš po tom pitanju. Zgazi ih mangupe da se vidi ko je tata...
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi