Bh. klubovi bi mogli igrati na čudesnom stadionu: Aerodrom i stijena iza gola, balkon kao tribina

I pogled na more

Bh. klubovi bi mogli igrati na čudesnom stadionu: Aerodrom i stijena iza gola, balkon kao tribina

H. Zilić

Uskoro nas očekuje žrijeb za evropska klupska takmičenja u novoj sezoni.

Boje Bosne i Hercegovine u prvom pretkolu Lige prvaka branit će ekipa Zrinjskog, u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige će biti Tuzla City i Borac, dok će se Velež priključiti u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige.

Kuglice bi naše klubove mogle spojiti s ekipama sa Gibraltara, što bi svakako bilo zanimljivo putovanje. Borac i Tuzla City nemaju status nositelja u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige dok timovi sa Gibraltara imaju, a to su Europa FC i St. Joseph.

U pretkolu Lige prvaka Lincoln ima status nositelja, Zrinjski nema, pa bi i Plemići mogli na sami jug Evrope.

Ovo znači da bi naši klubovi gostovali na jednom od najinteresantnijih stadiona u Evropi.

Naime, klubovi sa Gibraltara svoje utakmice igraju na Victoria stadionu koji ima kapacitet 5.000 sjedećih mjesta i dom je fudbalske reprezentacije Gibraltara.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Stadion je u posebnom okruženju. Iza jednog gola nalazi se državni aerodrom čiji se dio piste nalazi na moru, a ostatak piste ide direktno kroz centar grada, tačnije pista za avione čini i jednu od glavnih raskrsnica u gradu što je specifično u svijetu.

Iza drugog gola nalazi se ogromna stijena koja je prirodni simbol države, a na vrh možete otići gradskim gondolama.

Da ovaj stadion ima još specifičnih okruženja pobrinule su se okolne zgrade, pa tako najveći sretnici mogu utakmice pratiti sa svojih balkona, a iza svlačionica nalazi se tržni centar.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Gibraltar u planu ima da stadion spoji u narednom periodu, da budu tribine sa svih strana, kapacitet bi bio 9.000 gledatelja.

Opis nije dostupan.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi