Borac pobijedio Velež i preuzeo vrh Premijer lige BiH

Banjalučki tim prvi

Borac pobijedio Velež i preuzeo vrh Premijer lige BiH

M. Šljivak

Borac je u 10. kolu Premijer lige BiH savladao Velež rezultatom 2:0.

Dosta čvrsto se igralo u Banjaluci u prvom poluvremenu. Borbena igra međutim nije donijela posebno velike šanse na obje strane i tek smo vidjeli poneku prijetnju.

Brandao je u 33. minuti dobro šutirao Pavlović je odbranio, da bi u narednom napadu Borac imao odličnu situaciju pred golom Veleža, Ziljkić nije uspio lobovati Bobića.

Na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0, a u nastavku smo vidjeli dosta uzbuđenja.

Gosti u 51. minuti ostaju sa igračem manje. Brandao je dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš uz velike proteste gostiju zbog ove odluke, ali i drugih odluka tokom utakmice.

Borac je prednost igrača veiše iskoristio u 60. minuti. Ćosić je ubacio za Zakarića, a ovaj lagano pogađa mrežu Bobića za prednost od 1:0.

Imao je Borac potom još nekoliko pokušaja koji nisu previše ugrozili Bobića. Rođeni su sa druge strane pokušavali nešto iz kontri, ali nije Pavlović imao previše posla na golu.

A onda u 88. minuti novi gol u mreži Veleža. Zabio je Cruz za konačan rezultat susreta od 2:0.


Premijer liga BiH, 10. kolo:

Borac - Velež 2:0

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Ziljkić, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Lukić, Vranješ, Milojević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bobić, Zvonić, Bihorac, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Osmić, Ferreyra, Čivić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
SVE JE JASNO KAO DAN - Milos Gigovic koji zivi i radi u Banja Luci - koji je bio suspendovan sto je na tekmi Borac-Radnik izmislio penal za Borac // kakva kradja , lakrdija od sudjenja
32 1
lesina
Tako je Borac,mali je Velez za vas pokazali ste im gde im je mjesto,sad jos jace i bolje...iz utakmice u utakmicu Jagodiceva ekipa sve bolja! Aj Borac
2 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi