Fuzija dva bh. kluba je ipak samo utopija: "Nema ništa od toga, ja dok sam živ nema gašenja!"

Dogovara se drugačiji tip saradnje

Fuzija dva bh. kluba je ipak samo utopija: "Nema ništa od toga, ja dok sam živ nema gašenja!" · Intervju

A. Čaušević

Tresla se Semberija, rodio se miše. Tako bi se mogao opisati epilog sastanka čelnika Radnika i Zvijezde 09 od prije nekoliko dana. 

Od fuzije dva kluba sa sjeveroistoka Bosne i Hercegovine neće biti ništa, ali postoji mogućnost da dođe do saradnje dva omladinska pogona.

"Nema od toga ništa, nema ništa od fuzije, može doći do eventualne saradnje oko omladinskih pogona. Sigurno neće doći do spajanja", prve su riječi Borisa Stanišića nakon što smo ga pitali hoće li doći do spajanja.

"Moglo bi se desiti da se potencijalni talenti iz Zvijezde 09 nastavljaju razvijati u Radniku, ali naravno uz obostranu korist", nastavio je Stanišić za SportSport.ba.

Ambiciozni predsjednik kluba iz Etna Sela Stanišići nema namjeru gasiti klub koji postoji duže od četiri decenije.

"Zvijezda 09 će ostati i postojati dok sam ja živ, to je klub koji egzistira od 1980. godine, tako nema niko pravo da ga gasi."

Oglasi

Osim Stanišića i predsjednika Radnika Predraga Perkovića sastanku je bio prisutan i Savo Milošević.

"Savo Milošević je prijatelj, uvijek se nalazi tu, kao dobar prijatelj. Nema tu nikakve uloge oko njegovog angažmanu", govori Stanišić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zvijezda 09 nakon prvog dijela sezone za vodećim Rudar Prijedorom kasni četiri boda, Stanišić je optimističan i vjeruje da bi njegov klub mogao do Premijer lige na kraju sezone.

"Spremamo se i ako nam se kockice poklope, što da ne. Obzirom da je moj klub nepravedno izbačen prošle sezone, bilo bi ljudski i od Boga da se vratimo u Premijer ligu. Zna se koliko ulažem u fudbal, kako sve funkcioniše, jedni smo od rijetkih klubova koji zadovoljava sve uslove", kazao je Stanišić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

SrednjaBosna
Bolje jedan dobar nego dva prosjecna.Ovo vazi za Kakanj a i druge gradove/klubove.Al et ovako ima vise uhl****.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi