Hajduk dobio novog trenera

Litvancu povjerenje

Hajduk dobio novog trenera

E. Škorić

Hrvatski velikan Hajduk imenovao je večeras novog trenera.

Splitski klub je potvrdio kako je dogovorena saradnja sa Valdasom Dambrauskasom do ljeta 2024. godine.

44-godišnji litvanski stručnjak mijenja Jensa Gustafssona, a u Hajduku se nadaju da će doprinijeti napretku kluba neko ko iza sebe ima 14 godina trenerskog iskustva.

Karijeru je započeo u nogometnim Akademijama Fulhama, Manchester Uniteda i Brentforda, a prvi seniorski trenerski angažman dobio je u Kingsbury London Tigersima u kojima se zadržao od 2007. do 2010. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dvije godine radio je kao selektor U-17 i U-19 reprezentacije Litvanije, a u istom periodu bio je i pomoćni trener u litvanskom Ekranasu. Taj je klub 2014. godine preuzeo samostalno. Uspješan je bio u Žalgirisu koji je vodio do tri uzastopne titule, potom je radio u RFS-u, a u februaru 2020. godine stigao je u Hrvatsku gdje je preuzeo Goricu.

Prije Hajduka radio je još u bugarskom Ludogorecu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Pored onakvog Vlade Jagodića oni uzeše amatera iz Litvanije. Baš se za****vaju.
12 0
Ade1
I ovaj Hajduk godišnje promijeni 5-6 trenera
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi