Tuchel je za sva vremena uništio Bayernovu legendu: "Pitajte njega, on je stručnjak"

Čekao, čekao i dočekao

Tuchel je za sva vremena uništio Bayernovu legendu: "Pitajte njega, on je stručnjak"

Edmir Škorić

Nakon pobjede Bayerna od 4:0 nad Borussijom u Dortmundu, Thomas Tuchel je želio da se osveti svojim kritičarima, ali i vječnim kritičarima bavarskog tima.

Trener Bayerna primao je dosta kritika u proteklom periodu i to mu nije smetalo. No, tokom komentara na njemačkom Sky Sportu, Tuchel je izrazio svoje nezadovoljstvo analitičarem i bivšim igračem Bayerna Lotharom Matthäusom, koji je stajao jedan i po metar od njega.

Ikona Bayerna i njemački rekorder Matthäus je bio težak prema Tuchelu nakon sramotne eliminacije u kupu protiv 1. FC Saarbrückena. Bivši vezista našao se licem u lice s Tuchelom nakon derbija u Dortmundu. Tuchel se rukovao s njim, ali mu nije pogleda tokom televizijskog intervjua.

"Čak i uz tenzije između igrača i trenera i mali napredak koji tim postiže, ipak smo uspjeli pobijediti ovdje. Veoma iznenađujući rezultat. Zašto trenutno igramo našu najbolju igru? Pitaj Lotara. On je stručnjak”, odgovorio je Tuchel s malo iritacije.

Matthäus je odgovorio smijući se i pokušao je umiriti Tuchela. “Da ste zadovoljni našim nivoom, bio bi Uskrs i Božić u isto vrijeme”, odgovorio je trener.

Oglasi

“Kažete da imamo loše faze, ali uprkos povredama u zadnjoj liniji, remizirali smo samo protiv Leipziga i Bayera. Ne želim da učestvujem u ovoj raspravi, to je previše za mene. To je vaš posao i možete razgovarati o čemu želite”, rekao je Tuchel, koji je također ciljao na bivšeg fudbalera Dietmara 'Didija' Hamanna.

"Sada primam sedmične pitanja o Hamannu i Matthäusu. Ne želim da stojim u sredini i komentarišem. Danas je bio dan da to konačno kažem".

Iako je Bayern pod vodstvom Tuchela znao da zakaže, nekada je bilo neopravdanih kritika, zbog čega je bivši trener Borussije, PSG-a i Chelseaja burno reagovao u subotu nakon visoke pobjede u Dortmundu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je trenutno drugi sa 26 bodova, dok je na vrhu tabele Bayer iz Leverkusena sa 28 bodova.

Bavarce sada očekuje domaći susret sa Galatom u Ligi prvaka u srijedu, a nakon toga u prvenstvu prije reprezentativne pauze dočekuju Heidenheim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi