Chelsea je danas legalno opljačkan
Veliki protesti igrača Chelseaja nisu urodili plodom i sudija Pawson i VAR soba nisu reagovali (Foto: Screenshot)

Niko nije reagovao

Chelsea je danas legalno opljačkan

M. Šljivak
Teme:

Udruženje engleskih sudija (PGMOL) saopštilo je danas kako su sudija Craig Pawson i VAR soba donijeli ispravnu odluku kada nisu dosudili penal za Chelsea u duelu protiv West Hama (1:1).

Chelsea je osvojio samo bod kod gradskog rivala West Hama (1:1), a veliku pažnju nakon meča izazvala je odluka sudije Craiga Pawsona da u 89. minuti ne dosudi penal za Plavce.

Vezista West Hama Tomas Souček rukom je blokirao šut Conora Gallaghera. Skrenuo je loptu na koja je išla prema golu, ali VAR soba i sudija Pawson nisu reagovali.

Iako su navijači i fudbaleri Chelseaja bijesni zbog ove odluke, Udruženje sudija je izdalo kratko obrazloženje odluke koja je donijeta.

"Ruka je korištena kako bi se ublažio pad, a ne da bi spriječila loptu na putu prema golu", poruka je Udruženja sudija (PGMOL).

Nekadašnji sudija Peter Walton koji radi kao sudijski analitičar za BT Sport šokiran je činjenicom da niko nije reagovao u ovom slučaju.

Oglasi

"Pravila su jasna. VAR je smatrao da je ruka u prirodnom položaju i da se koristi kako bi se ublažio pad. Kada pogledate usporeni snimak vidite da je lopta prošla koljeno i onda je tu ruka. Za mene je ovo diskutabilna odluka i razočaran sam što uopšte nisu pozvali sudiju da pogleda snimak", govori Walton i dodaje:

"Fudbalska zajednica smatra da je ovo penal. Kao bivši sudija, smatram da je donijeta pogrešna odluka", istakao je Walton.

[twitter]https://twitter.com/Ayotej_u/status/1624466038120235009[/twitter]

Menadžer Chelseaja Graham Potter također vjeruje da je bio penal. Ismijao je odluku sudija.

"Dobra odbrana. Nekad vam 'golman' donese bodove", rekao je Potter i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije dosuđen penal iako je izgledalo kao ruka. Nisam znao da Tomas tako dobro brani. Fina odbrana", poručio je Potter.

Chelsea je nastavio s jako lošim predstavama ove sezone i ekipa je tek na devetom mjestu s 31 osvojenim bodom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Zato je AR567ENAL pocascen..ali dzaba, titula ce u Manchester..
1 3
Chelsea1
Kao uvjek svi i svim silama protiv Chelsea, al mogu nam polizati samo... KTBFFH
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi