Borussia Dortmund dovela pojačanje za narednu sezonu

Lijevi bek pojačao Milionere

Borussia Dortmund dovela pojačanje za narednu sezonu · Zvanično

Borussia Dortmund je danas i zvanično potvrdila dovođenje novog fudbalera.

Riječ je o 26-godišnjem beku Nicu Schulzu koji dolazi iz Hoffenheima, a potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine.

Rođen je u Berlinu, a važi za jednog od najbržih igrača Bundeslige jer mu je tokom prošle sezone u jednom trenutku na utakmici izmjerena brzina trčanja od 35 kilometara na sat. U prošloj sezoni je, igrajući za Hoffenheim, zabilježio jedan gol uz šest asistencija.

Inače, on u Dortmund stiže kao zamjena za Marokanca Achrafa Hakimija koji se vraća u Real Madrid nakon jednogodišnje posudbe. Njemački mediji smatraju da je Dortmund novog fudbalera platio 25 miliona eura.

U narednim danima se očekuje da će Milioneri ozvaničiti i dolazak drugog pojačanja Thorgana Hazarda koji za isti novac stiže iz Borussije Monchengladbach.

Također, klub bi uskoro trebao pojačati i fudbaler Bayer Leverkusena Julian Brandt koji ima ponude Juventusa, Atletico Madrida i PSG-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svemu dodajmo i to da je Dortmund nedavno otkupio ugovor Paca Alcacera koji je ove sezone bio na posudbi iz Barcelone. Njegovo dovođenje klub je koštalo oko 20 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti