Aktivan kraj godine u Dortmundu: Terzić dobio pojačanje
FOTO: EPA

Klub iz Dortmunda potvrdio

Aktivan kraj godine u Dortmundu: Terzić dobio pojačanje

H. Zilić

Zimsku pauzu ekipa Borussie iz Dortmunda iskoristila je da pojača svoj stručni štab, tako da je glavni trener Edin Terzić dobio pojačanje, a riječ je o bivšem fudbaleru tima iz Dortmunda.

Terziću će u nastavku sezone asistirati Nuri Sahin (35) koji tako nastavlja svoj trenerski put nakon zanimljive igračke karijere.

Ova vijest je potvrđena i od strane Borussie, a sigurno da će olakšati rad Terziću u narednom periodu.

Dortmund je imao niz loših rezultatata u prvenstvu, govorilo se o potencijalnom oktazu za Terzića, ali dobio je podršku Uprave kluba za naredni period, a sada i pojačan stručni štab.

U svlačionici je dosta podjela i to je ono što je glavni problem kojeg će u Dortmundu morati riješiti tokom pauze.

Oglasi

Posljednji meč u ovoj godini donio je mršavi remi s Mainzom (1:1) pa sada Milioneri kasne čak šest boda za pozicijama koje vode u Ligu prvaka.

Terzić je u prošlosti slučajno dobio priliku da vodi Borussiju kada je uletio kao vatrogasac, a nakon odlično odrađenog posla dobio je i ugovor do 2025. godine.

Sahin dobio drugi trenerski izazov u karijeri

Što se tiče Nurija Sahina on je u trenerske vode uplovio 2021. godine u truskom Antalyasporu gdje je jedan period bio i glavni trener.

Nakon turskog kluba stiže sada u klubu gdje je proveo najbolji dio igračke karijere.

Nuri Sahin je u Dortmundu prošao omladisnke kategorije, a čak tri puta se vraćao u Borussiu nakon epizoda u ostalim klubovima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Borussie nosio je dres Feyenoorda, Real Madrida, Liverpoola, Werdera i Antalyaspora gdje je i završio igračku karijeru 2021. godine.

Obzirom da Terzić ima 41, a Shain 35 godina, stručni štab Dortmunda će bit jedan od najmlađih ne samo u Bundesligi nego i u Evropi.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi