Edin Terzić bez milosti prema igračima Dortmunda, samo šestorica su sigurna u ljetnom prelaznom roku

Ostali mogu ići ako dođe zadovoljavajuća ponuda

Edin Terzić bez milosti prema igračima Dortmunda, samo šestorica su sigurna u ljetnom prelaznom roku

Endin Čaušević

Edin Terzić uspio je dovesti Borussiju Dortmund do finala Lige prvaka gdje je njegov tim poražen na kraju od Real Madrida (2:0). I pored skromnije sezone u Bundesligi rezulat u Ligi prvaka Terziću je osigurao ostanak na klupi Dortmunda, a on je odmah krenuo u akciju i napravio "rez" u igračkom kadru.

Dortmund je u minuloj sezoni Lige prvaka bio najprijatnije iznenađenje jer je uspio da dođe do finala što ja malo ko očekivao da će se desiti.

U njemačkom klubu su vjerovali da mogu doći do samog kraja, ali na kraju ih je na Wembleyju prošle subote zaustavio madridski Real koji je u finalu slavio sa 2:0 u po 15. put u historiji osvojio trofej Lige prvaka.

Međutim, čelnici Dortmunda su zadovoljni s onim što je ovaj tim pokazao u prethodnoj sezoni iako u domaćim takmičenjima uopšte nisu blistali.

Početkom godine špekulisalo se da bi Edin Terzić mogao da dobije otkaz, ali stručnjak porijeklom iz Bosne i Hercegovine uspio je da spasi svoj posao u Dortmundu odličnim izdanjem u Ligi prvaka.

Sada je jasno da će Terzić voditi njemački klub i u narednoj sezoni, te je od čelnika kluba dobio dozvolu da napravi igrački kadar po svojoj želji i da će se oni potruditi da mu dovedu potrebna pojačanja.

Oglasi

Njemački mediji pišu da se Terzić već "bacio u akciju" kada je u pitanju igrački kadar i da je rijetko koji igrač Dortmunda siguran kada je u pitanju ljetni prelazni rok.

U Dortmundu će pokušati zaraditi nešto novca od igrača koji su se pokazali ove sezone, ali Terzić je jasno poručio čelnicima kluba koji igrači nisu na prodaju ni pod koju cijenu.

Ugledni Bild piše da su šestorica igrača sigurna kod Terzića i da je poručio čelnicima Dortmunda da ne idu na transfer listu, te da oni čine okosnicu tima što se pokazalo i ove sezone.

U pitanju su Gregor Kobel, Nico Schlotterbeck, Emre Can, Marcel Sabitzer, Julian Brandt i Nicklas Fullkrug.

Svi ostali igrači Dortmunda nisu toliko sigurni i ukoliko za njih dođe neka ozbiljnija ponuda Terzić je dao zeleno svjetlo čelnicima kluba da ih mogu prodati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, jasno je da neće baš doći do nekih radikalnih promjena, ali sigurno je da će Terzić malo osvježiti ekipu za novu sezonu u kojoj mora u domaćim takmičenjima biti mnogo bolji ukoliko želi da dobije novi ugovor.

Inače, Terzić ima ugovor do ljeta 2025. godine i iduća sezona mu je posljednja šansa da se izbori za produženje saradnje s Dortmundom.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

korona
Nebi trebao ni on biti siguran prosle sezone prokockao titulu ove godine ni blizu nije bio a i u finale je dosao malo vise na srecu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi