Nakon scena u Bochumu iz Dortmunda tvrde da sudije odlučuju prvaka - "Tri su ključna detalja"
Kisk Borussije Dortmund u loš čas. Bod u Bochumu im gotovo ne znači ništa (Foto: Screenshot)

Edin Terzić nezadovoljan odlukama

Nakon scena u Bochumu iz Dortmunda tvrde da sudije odlučuju prvaka - "Tri su ključna detalja"

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda remizirala je u 30. kolu Bundeslige na gostovanju kod Bochuma, te je propustila priliku da četiri kola prije kraja dođe do šah-mat pozicije u borbi za titulu prvaka Njemačke s Bayernom. Nakon duela u Bochumu iz Dortmunda su nezadovoljni suđenjem Sasche Stegemanna i trener Edin Terzić smatra da je njegov tim žestoko oštećen.

Borussia iz Dortmunda imala je veliku šansu da poveća prednost na tabeli u odnosu na Bayern. Međutim, odigrali su mršavih 1:1 na gostovanju u Bochumu i omogućili su Bayernu da pobjedom nad Herthom preuzmu vrh tabele četiri kola prije kraja prvenstva.

Nakon meča u Bochumu u Borussiji su itekako nezadovoljni suđenjem. Navijači smatraju da su pokradeni i da su sudije te koje će odlučiti šampiona Njemačke za ovu sezonu.

Trener Edin Terzić javno je kritikovao Stegemanna. Ne može da vjeruje da se situacije nisu pregledale u VAR sobi.

"Pitao sam sudiju da pogleda situacije ponovo. Rekao je da to neće učiniti. Poštujem sudije, ali ne razumijem kako se situacije nisu pregledale. Ove odluke ne mogu prihvatiti", rekao je nakon meča Edin Terzić i dodao je:

"Postojale su barem tri ključna detalja - situacija kod primljenog gola i dva penala. Emre Can je odgurnut s leđa kod gola, a zatim dva penala. Po meni su bili čisti, ali ne trebam vam ja ništa govoriti. Sudija sam lično rekao šta sam imao", rekao je Terzić.

Oglasi

Na kraju se poput pravog gospodina izvinio svima zbog ponašanja pored terena. Emocije su velike.

"Izvinjavam se zbog vikanja. Sve su to emocije jer je ovo za nas jedinstvena prilika, za neke jedina šansa u životu da uzmu titulu prvaka", poručio je Terzić.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1652054529909694464[/twitter]

Borussia je trenutno vodeća na tabeli Bundeslige sa 61 osvojenim bodom. Bayern je dva boda iza i veliki je favorit u meču s davljenikom Herthom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ekipa Edina Terzića do kraja sezone ima povoljan raspored jer čak tri utakmice igra na domaćem terenu. Ipak, protivnici nisu nimalo lagani jer dočekuju Wolfsburg, Borussiju Monchengladbach i Mainz, te idu na gostovanje u Augsburg.

S druge strane posrnuli Bayern nakon Herthe ima duele s Werderom na gostovanju, zatim dvije domaće utakmice protiv Schalkea i RB Leipziga, te u posljednjem kolu ih čeka gostovanje u Kolnu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Po tebe su bili čisti ma nemoj mi reći .čim je malo kvalitetnije suđenje nista ne možete . Ne pričaš o vašim poklon penalima ,ne pričaš o tome smradu jedan !!! Navikli ste da vas guraju i kad se sudi kako treba odmah kme kme kme . Ne pričaš koliko su puta Bayerna oštetili šutiš haa....smradu jedan !!! Budite sretni što ste blizu nakon 10 god jer je Bayern loš a ne bi dobri glupane
0 2
MaxBavarac
Odlucuju picku materinu!!! Pogledaj zadnje utakmice Bayerna i odluke protiv njih pa onda nesto pisi i pricaj...a sto se tice BVB-a sta su promasili u prvom poluvremenu,dobro na kraju nisu izgubili,sami sebi su krivi...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi