Da li Tuchel stvarno žali zbog povrede fudbalera Bayerna?

Šta se dešava?

Da li Tuchel stvarno žali zbog povrede fudbalera Bayerna?

Esmer Oštraković

Bayern u posljednje vrijeme igra jako loše, iako se očekivalo da će situacija biti dosta drugačija kada tim preuzme Thomas Tuchel.

Nije Tuchel uspio preokrenuti sezonu Bayerna u onom smjeru u kojem su se tome nadali čelnici Bayerna kada su potpisivali ugovor sa njim.

Jedan od fudbalera koji igra možda i najlošije pod Tuchelom jeste Dayot Upamecano koji je direktno skrivio veliki broj golova u posljednje vrijeme.

Upamecano je pružio nekoliko užasnih partija u dresu Bayerna, a najgora je bila ona u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja.

Nakon te utakmice postao je predmet ismijavanja do te mjere da se počelo govoriti da je potpisao za Manchester City i da im je zato toliko pomogao.

Ipak, Upamecano se sada povrijedio i pitanje da li će biti na terenu do kraja sezone, a navijači smatraju da to i nisu tako loše vijesti.

Oglasi

"Upamecano se povrijedio jučer i minimalno će van terena biti dvije sedmice, te se nadamo da se njegovo izbivanje neće produžiti", rekao je Tuchel.

Pitanje je da li povreda Upamecana zapravo dobra za Tuchela obzirom na formu u kojoj se nalazi ovaj odbrambeni fudbaler.

Osim Upamecana, Tuchel na utakmici protiv Herthe neće moći računati na Choupo-Motinga, Alphonso Daviesa, te Goretzku i Comana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone je Upamecano odigrao 40 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao dva gola, oba u domaćem prvenstvu.

Podsjetimo on je 2021. godine stigao u Bayern i to iz Leipziga za 42.5 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi