Bayern se nada pomoći Mainza: "Poklon? Dostavili smo im već, neko je sada u velikim dugovima"

Sutra se rješava pitanje prvaka Njemačke

Bayern se nada pomoći Mainza: "Poklon? Dostavili smo im već, neko je sada u velikim dugovima"

Edmir Škorić

"Sezona Bayerna bila je razočaravajuća, ali igrači će dati sve od sebe u posljednjoj utakmici čak i ako vodeća Borussia Dortmund bude spremna za podizanje naslova Bundeslige", rekao je u petak trener Thomas Tuchel.

Aktuelni prvak Njemačke gostuje u subotu u Koelnu, ali nema sve u svojim rukama ili nogama. Lider uoči posljednjeg kola Bundeslige je Borussia Dortmund, koja ima priliku pobjedom nad Mainzom postati novi prvak i prekinuti dominaciju Bavaraca dugu cijelu deceniju.

Bayern zaostaje dva boda za Borussijom u posljednjem kolu, ali ima bolju gol-razliku, tako da bi remi Milionera godio Bavarcima u slučaju da pobijede Koeln.

"Nemam poruku za Dortmund. Imamo vlastitog posla. Previše smo puta pogriješili", rekao je Tuchel na konferenciji za novinare.

"Sada ćemo pokušati završiti utrku i dati sve od sebe, ali ovo više nije sezona koja bi bila zadovoljavajuća. Ne moramo gledati u drugu utakmicu jer za nas je jasno da prvo moramo pobijediti u našoj utakmici".

Bavarci su osvojili zadnjih 10 ligaških naslova, ali bi mogli vidjeti kraj svoje dominacije u Bundesligi, ostavljajući ih bez ijednog trofeja nakon iznenađujućeg dolaska Tuchela krajem marta da zamijeni Juliana Nagelsmanna.

Oglasi

Tuchel, koji je vodio Chelsea do naslova Lige prvaka 2021. i također trenirao Paris St Germain, bio je pod sve većim pritiskom navijača koji su bili nezadovoljni zbog Nagelsmannova iznenadnog odlaska dok se momčad još borila na tri fronta. Neki od njemačkih nogometnih stručnjaka sugerišu da Bayern igra lošije pod Tuchelom nego pod Nagelsmannom.

"Svako može imati svoje mišljenje, ali teško ga je osporiti", rekao je Tuchel na pitanje o tome.

"Nismo zadovoljni rezultatima. Nismo zadovoljni načinom na koji igramo. Moramo biti dominantniji, biti tečniji, stvarati više prilika i manje griješiti", rekao je, dodavši: "Nismo u mogućnosti to učiniti u ovom trenutku pa nemamo argumenata za doprinos ovoj raspravi."

Na pitanje da li je smislio neku nagradu ili neki poklon poput premija za Mainz, Tuchel odgovara: "Poklon smo im dostavili prije četiri sedmice. Neko je u velikim dugovima!", poručio je uz smijeh njemački trener.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel je mislio na poraz Bayerna 3:1 u Mainzu 22. aprila. To je ta "nagrada", ali Mainzu u ovom trenutku bodovi ne trebaju, igra rasterećeno, bez ikakvog pritiska i možda je to šansa Bayernu, iako će Borussia biti ogroman favorit kao domaćin u subotu.

Svi mečevi igraju se od 15:30 sati. Još se traži prvak, posljednji putnik u Ligu prvaka (Union Berlin ili Freiburg), a tu je i borba za šesto moje koje vodi u Konferencijsku ligu. Što se tiče donjeg dijela tabele, Hertha je već ispala, ali vodiće se žestoka borba za opstanak između Schalkea, Bochuma i Stuttgarta, te Augsburga koji sa 34 boda i dalje nije bezbijedan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Ma osvajas ti cunu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi