Sadio Mane je donio odluku o budućnosti
Senegalski fudbaler Sadio Mane nema namjeru napustiti Bayern u ljetnom prijelaznom roku (Foto: EPA)

Ne želi ići

Sadio Mane je donio odluku o budućnosti

Midhat Šljivak

Senegalski fudbaler Sadio Mane (31) donio je odluku o budućnosti. Njegov stav je sasvim jasan i on želi ostati u Bayernu, iako su odnosi s rukovodstvom kluba narušeni.

Sadio Mane nije se proslavio u svojoj prvoj sezoni u Minhenu. Senegalac je konstantno pravio incidente, a kap koja je prelik čašu bio je fizički napad na saigrača Leroya Sanea.

Brojni njemački mediji objavili su kako je zbog toga rukovodstvo Bayerna već odlučilo da Mane bude na transfer listi ovog ljeta, a i novi trener Thomas Tuchel nema ništa protiv da to tako bude, iako između njih vladaju dobri odnosi.

Međutim, Mane nema namjeru da ode. On je donio odluku o ostanku i nedavno je s rukovodstvom kluba obavio razgovore oko budućnosti i saopštio im je da ima namjeru ostati u klubu.

Nada se 31-godišnji napadač da će klub promijeniti mišljenje kada je u pitanju njegov odlazak iz kluba. Želi novu šansu da pokaže šta zna i svjestan je svih grešaka koje je napravio.

Oglasi

Situaciju oko njega pažljivo prate engleski klubovi. Mnogo je onih koji bi ga rado vidjeli u svojim redovim, a prije svega se to odnosi na Chelsea i Newcastle.

Ubrzo bi se trebalo znati hoće li rukovodstvo bavarskog kluba ispuniti želju Maneu za ostankom u klubu.

Senegalac je ove sezone nastupio u 38 utakmica za bavarskog velikana. Ostvario je učinak od 12 golova i šest asistencija, što sigurno ne može zadovoljiti čelnike bavarskog kluba koji su od ovog fudbalera mnogo više očekivali.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostao ili ne Mane će biti upamćen po skandalu kojeg je napravio i udaranju Leroya Sanea. Šaka u oko vlastitog saigrača koštala je ga je pola miliona eura i suspenzije na jednu utakmicu.

Treba napomenuti da je Mane trenutno najplaćeniji fudbaler bavarskog kluba i na godišnjem nivou uzima nešto više od 20 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi