Ni Bayern, ni Leverkusen: Treći njemački tim dovodi veliko pojačanje, jasno da je s njim cilj titula

Van Dijk je želja

Ni Bayern, ni Leverkusen: Treći njemački tim dovodi veliko pojačanje, jasno da je s njim cilj titula

Eldar Ganibegović

Ove sezone je prekinuta dominacija minhenskog Bayerna i u Njemačkoj je titulu osvojio Bayer Leverkusen. Biti će zanimljivo i iduće sezone pratiti šta će se dešavati, a još jedan tim trebao bi da bude u borbi za sami vrh.

Nije minhenski Bayern ove sezone bio baš toliko loš, koliko je Bayer Leverkusen bio superioran i vrlo vjerovatno će na kraju bez poraza osvojiti naslov prvaka Njemačke, svoj prvi u historiji.

Da je neko prije sezone rekao da Bayern neće biti prvak, mnogi bi sigurno pomislili da će onda biti Borussia Dortmund koja je i prošle sezone do posljednjih minuta bila u igri i uoči posljednjeg kola imala sve u svojim rukama, no ništa od toga.

No, ne sjede na Westfalenu skrštenih ruku. Već uveliko rade na pripremi ljetnog prijelaznog roka i već su poznata neka imena koja žele da dovedu.

Ako pogledamo koga žele na stoperskoj poziciji, jasno je da su ciljevi najveći mogući, a to je titula prvaka Njemačke već iduće sezone i prva nakon 2012. godine.

Naime, Borussia Dortmund u svojim redovima želi da vidi Virgil Van Dijka. Spominje se kako bi Nizozemac mogao da napusti Liverpool na ljeto, a Borussia Dortmund je pokazala najviše interesa.

Oglasi

Korpulentni 32-godišnjak iz Brede koji je godinama unazad jedan od najboljih stopera na svijetu ugovor s Liverpoolom ima do ljeta 2025. godine odnosno do kraja naredne sezone i Redsi još ovog ljeta mogu nešto i da zarade.

Kupili su ga, podsjetimo, u zimu 2018. godine za 85 miliona eura od Southamptona i nisu se pokajali. Između ostlaih trofeja, Van Dijk je u Liverpoolu osvojio i titulu prvaka Engleske i Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nizozemac porijeklom iz Surinama ove sezone je za Liverpool nastupio na 45 utakmica. Postigao je četiri pogotka i podijelio dvije asistencije.

Nakon završetka sezone za njega neće biti odmora. Kreću pripreme, a onda i samo Evropsko prvenstvo, nakon čega će vjerovatno onda razmišljati o nastavku karijere i o tome da li će ostati u Liverpoolu ili otići s Anfielda. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi