Cijeli Dortmund plače, ali jedna slika sa tribina lomi i kamena srca
FOTO: EPA

Šok, tuga i bol

Cijeli Dortmund plače, ali jedna slika sa tribina lomi i kamena srca

Haris Zilić

Filmski, nevjerovatno. Na jednoj strani tuga i šok na drugoj radost.Borussia Dortmund je ispustila priliku da bude prvak Njemačke, titula je otišla u ruke Bayerna.

Borussia je na svom terenu remizirala sa Mainzom 2:2, Bayern je slavio ugostima kod Kolna 1:2 golom u 89. minuti i zbog bolje gol razlike Baravci su stigli do titule.

Za navijače Borussije nema utjehe. Preko 200.000 navjača danas je čekalo slavlje, a dobili su i šok i težak udarac.

Na tribinama su skoro svi plakali, kao i igrači na terenu.

Ne postoje u ovom trentuku riječi koje bi pomogle svim članovima i navijačima Broussije. Propustili su veliku priliku da prekinu dominaciju Bayerna.

U cijeloj situaciji jedna slika bi slomila i kamena srca.

Oglasi

Stariji gospodin na tribinama, navijač Borussije samo je spustio glavu, da sakrije suze od javnosti.

Opis nije dostupan.

Pomenuti gospodin je vjerovanto u životu proživio mnogo lijepih trenutaka, trofeja, titula sa Borussijom pamti i osvajanje Lige prvaka 1997. godine, ali ova će subota i njega sigurno dugo da boli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju, Bundesliga je pokazala zašto je smatraju najapravednijom ligom u Evropi.

Štimanja i druge teorije zavjere u Njemačkoj ne postoje, fudbal se igra od prvog do posljednjeg kola be obizra šta vam to rezultatski donosi.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Možda je čovjek tek ove godine počeo da navija za Borusiju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi