Protesti navijača Borussije: "Prava ljubav? Cijene kao u javnoj kući"

Žale se na visoke cijene sezonskih ulaznica

Protesti navijača Borussije: "Prava ljubav? Cijene kao u javnoj kući"

Edmir Škorić

Navijači Borussije Dortmund pripremili su danas transparente u duelu protiv Werdera.

Borussia je s dvije pobjede otvorila novu sezonu, ali je večeras neočekivano poražena s 3:2. Iako su domaći do 89. minute vodili 2:0, na kraju su doživjeli poraz.

No, nezadovoljni navijači Borussije odlučili su se na proteste zbog skupih cijena ulaznica, iako se smatraju jednim od najlojalnijih i najboljih navijačkih grupa na svijetu.

Ni u jednom drugom bundesligaškom klubu navijači ne plaćaju više za najjeftiniju moguću sezonsku ulaznicu.

Ispostavilo se da klub iz rurske regije ima najskuplje ulaznice u Bundesligi, što su isticali navijači na transparentima.

"Prava ljubav? Cijene kao u javnoj kući", "Svi u Bundesligi znaju da plaćamo najviše u državi", "Quo vadis, BVB?", ovo je sadržaj nekih od transparenata izvješenih na Signal Iduna Parku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najjeftinija sezonska ulaznica za domaće utakmice Borussije Dortmund košta 240 eura, što znači da ulaz na jednu utakmicu košta 14,12 eura - najviše u Bundesligi. S druge strane, najjeftinija karta za mjesta u Signal Iduna Parku stoji čak 435 eura.

Samo navijači Union Berlina moraju platiti više od bundesligaša - 510 eura. Međutim, BVB nema najskuplje ulaznice za mjesta u ligi, jer čelnici FC Koelna traže više novca - 910 eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Mame vam jbm skrte! Neka, neka konacno degeni digli cijene ulaznica. Juve ima duplo manji prosjek gledalaca a zaradi par miliona vise od skrtih njemackih govana! Nekaa jooj
1 3
Noone
Pa ovaj phornić od večeras sto su im igrači priredili i jest kao u javnoj kući. Šta se bune
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije