A Ten Hagu nije bio dovoljno dobar: Dortmund poražen, ali je Jadon Sancho zabio gol vikenda!

Fantastičan gol Engleza u Leipzigu

A Ten Hagu nije bio dovoljno dobar: Dortmund poražen, ali je Jadon Sancho zabio gol vikenda!

Endin Čaušević

Leipzig je danas u derbiju 31. kola njemačke Bundeslige na svom terenu pobijedio Borussiju Dortmund sa 3:1, ali meč na Red Bull Areni obilježio je fantastičan pogodak Jadona Sancha.

Sezona u Njemačkoj ulazi u samu završnicu, a sada su u centru pažnje borba za pozicije koje vode u Evropu, odnosno u niži rang jer je Bayer Leverkusen prošlog vikenda osigurao titulu prvaka ove zemlje.

Današnji mečevi ponudili su nam dosta golova, ali čovjek koji je obilježio ovih pet mečeva u poslijepodnevnom terminu je Jadon Sancho koji je svojom magijom ponovo oduševio fudbalski svijet.

Dortmund je igrao u gostima protiv Leipziga i poražen je sa 3:1 čime je sebi itekako otežao borbi za plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

Gosti su odlično otvorili meč i već u 20. minuti uspjeli su da povedu sa 1:0 kada je Sancho zabio spektakularan pogodak. Englez je šutirao s vrha kaznenog prostora i pogodio je suprotne rašlje gola Leipziga.

Fantastičan pogodak igrača kojeg je Erik ten Hag čini se prelako otpisao u Manchester Unitedu možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

Međutim, slavlje gostiju nije dugo trajalo jer je Leipzig samo tri minute kasnije preko Opende poravnao na 1:1.

Do potpunog preokreta Leipzig dolazi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena golom Benjamina Šeška. Leipzig je sa 3:1 poveo u prvoj minuti drugog dijela golom Simakana, a konačnih 4:1 postavio je Baumgartner u 80. minuti.

Bayern je na svom terenu došao do pobjede protiv Frankfurta i to teže od očekivanog. Domaći su slavili sa 2:1, a junak je bio Harry Kane koji je postigao oba pogotka. Jedini gol za goste djelo je Ekitikea.

Ermedin Demirović i društvo razočarali su svoje navijače danas jer su poraženi na domaćem terenu od Werdera sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tim iz Bremena odigrao je odličnu utakmicu i golovima Schimda, Demana i Duckscha u drugom poluvremenu došao je do pobjede rezultatom 2:0 i nova tri boda.

Važnu pobjedu ostvario je Wolfsburg na gostovanju protiv Freiburga nakon preokreta sa 2:1. Vukovi su sada nešto mirniji u borbi za opstanak, a junaci su bili Arnold i Lacroix koji su donijeli gostima preokret u finišu meča.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi