Borussia Dortmund zatvara 'Žuti zid'?

Prijeti im velika kazna

Borussia Dortmund zatvara 'Žuti zid'?

Borussia Dortmund bi lako mogla zatvoriti svoj famozni 'Žuti zid', tribinu koja je rezervisana za najvatrenije navijače ovog kluba.

Razlog tome je kazna koju Fudbalski savez Njemačke sprema za Borussiju zbog izuzetno ružnog i nesportskog ponašanja navijača na utakmici protiv RB Leipziga.

Jasno je da navijači Borussije mrze Leipzig zbog načina na koji je on osnovan, a navijači ovog malog kluba su proživjeli velike neugodnosti na utakmici koja je odigrana prošle subote.

Navijači Dortmunda su pljuvali navijače Leipziga, koje su također gađali kamenjem i staklenim bocama. Navodno nisu poštedjeli ni žene i djecu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački mediji navode da su pokušali spriječiti autobus s gostujućim navijačima da uđe na stadion, a tokom utakmice su istakli mnogo transparenata kojim su vrijeđali Leipzig, koji su nazvali "neprijateljem fudbala".

Njemački savez će Dortmund kazniti vjerovatno sa 100.000 eura i zatvaranjem 'Žutog zida' na nekim od narednih utakmica, a konačna presuda o kazni bi trebala biti poznata u ponedjeljak.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi