Dva velika iznenađenja u Bundesligi, Burnić debitovao

U Bayernu lagano počinju sa slavljem

Dva velika iznenađenja u Bundesligi, Burnić debitovao

Završeno je pet utakmica današnjeg programa 20. kola Bundeslige koje je ponudilo dva velika iznenađenja.

Drugoplasirani RB Leipzig je doživio prvi domaći poraz u ovoj sezoni i to od HSV-a, koji je trijumfovao sa 3:0. Gosti su u vodstvo došli u 18. minuti preko Papadopoulosa, koji je upravo iz Leipziga prešao u HSV, da bi šest minuta nakon toga Walace pogodio za 2:0.

Domaći su se do kraja utakmice pokušali vratiti ali je HSV postigao još jedan gol i to trećoj minuti sudijske nadoknade preko Hunta. HSV je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone i sada je 15. sa 19 bodova, dok je Leipzig ostao drugi sa 42 boda.

Prvoplasirani Bayern je na pravi način iskoristio neočekivani poraz Leipziga jer je na gostovanju kod Ingolstadta stigao do pobjede i to golovima u samom finišu utakmice. Bavarci su bili bolji tim ali su se propisno ispromašivali, i baš kada se činilo da će i drugu utakmicu uzastopno završiti remijem, Arturo Vidal je u 90. minuti pogodio za 1:0. Samo dva minuta kasnije, Robben je zabio za konačnih 2:0 i donio Bayernu pobjedu kojom je povećao prednost nad Leipzigom na sedam bodova.

Borussia Dortmund je ponovo imala loš dan. Milioneri su gostovali Darmstadtu i pretrpjeli su poraz od posljednjeplasiranog tima na tabeli (2:1). Darmstadt je poveo u 21. minuti golom Boyda, da bi u 44. Guerreiro poravnao na 1:1. Domaći su u 67. minuti ponovo došli u prednost i to preko Čolaka koji je, ispostavit će se kasnije, postavio konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ono što svakako vrijedi spomenuti je debi mladog Dženisa Burnića za Borussiju u Bundesligi. Mladi 18-godišnji stoper, koji ne krije svoju želju da jednog dana zaigra za BiH, je bio u početnoj postavi Milionera i na terenu je proveo svih 90 minuta. Na njegovu žalost, svoj prvi start u Bundesligi će pamtiti po porazu ali i po žutom kartonu koji je dobio u 79. minuti.

Gostujuću pobjedu slavila je Borussia Monchengladbach protiv Werdera (1:0, Hazard 12. minut), dok je Bayer Leverkusen bio vrlo siguran protiv Frankfurta (3:0, Chicharito 5. i 63., Volland 78. minut).

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi