Borussia kiksala na nikad praznijem Westfalenu
Mnogi navijači Dortmunda su bojkotovali večerašnju utakmicu, a čini se da se neprijatna atmosfera odrazila i na fudbalere.

Milionerima samo bod protiv Augsburga

Borussia kiksala na nikad praznijem Westfalenu

Posljednji meč 24. kola Bundeslige odigran je na Signal Iduna Parku, gdje je Borussia remizirala sa Augsburgom odigravši 1:1. Iako su Milioneri bili veliki favorit pred utakmicu sa Augsburgom, gosti su uspjeli poremetiti planove domaćoj ekipi koja je uprkos gubitku bodova ipak ostala na drugom mjestu.

Dortmund je poveo u ranoj fazi utakmice kada je Reus u 16. minuti pogodio za 1:0. Imali su domaći mnogo više prilika, ali je u 73. minuti uslijedio hladan tuš za domaće navijače kada je Danso pogodio za konačnih 1:1.

Zanimljivo je istaći da su mnogi navijači Borussije bojkotovali večerašnju utakmicu zbog protivljenja komercijalizaciji Bundeslige i mečevima ponedjeljkom navečer. Utakmici je prisustvovalo 54.300 gledalaca, što je i više nego skromno za Borussijine standarde koju inače gleda preko 80.000 ljudi u prosjeku.

Borussia je, dakle, ostala na drugom mjestu ali je povećala zaostatak za Bayernom koji sada ima čak 19 bodova više. Prava borba u Bundesligi se odvija za drugu, treću i četvrtu poziciju koje vode u Ligu prvaka, a Dortmunda je od šestoplasiranog Leipziga udaljen svega tri boda.

Augsburg se zahvaljujući ovom remiju popeo na osmo mjesto tabele sa 32 boda.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti