Borussia M'Gladbach rutinski sa Nurnbergom

Bundesliga, 16. kolo:

Borussia M'Gladbach rutinski sa Nurnbergom

Borussia M'Gladbach bez većih problema nadigrala je Nurnberg je u prvom meču 16. kola Bundeslige.

Ove sezone izabranici Dietera Heckinga igraju vrlo dobro, što potvrđuje i druga pozicija na tabeli, a novi trijumf zabilježen je u meču protiv Nurnberga u kojem je Borussia kao domaćin slavila sa 2:0.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, premda je u nadoknadi prvog poluvremena Borussia M'Gladbach mogla i doći do pogotka da je u Hazard bio precizan s bijele tačke.

Belgijanac se, srećom po njega, iskupio pogotkom već u 47. minuti, a do kraja utakmice Borussia M'Gladbach je udvostručila vodstvo golom koji je postigao Plea za, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Nakon novog trijumfa Borussia zauzima drugu poziciju na tabeli s 33 osvojena boda, dok je Nurnberg pretposljednji sa tek 11.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 16. kolo:

Borussia M'Gladbach - Nurnberg 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti