Incident u Njemačkoj: Navijači pokušali provaliti u svlačionicu Borussije, ima i povrijeđenih

Intervenisala policija

Incident u Njemačkoj: Navijači pokušali provaliti u svlačionicu Borussije, ima i povrijeđenih

E. Ganibegović

Borussia Monchengladbach jučer je na svom terenu poražena od Kolna rezultatom 1:3 u 30. kolu njemačke Bundeslige.

Iako je ovaj tim u posljednje vrijeme bilježio solidne rezultate, sezona im generalno nije zadovoljavajuća jer se nalaze tek na 11. poziciji s 46 poena i daleko su od izlaska na evropsku scenu.

Nakon poraza u rurskom derbiju navijači su bili bijesni i napravili veliki incident nakon utakmice.

Njemački mediji objavili su da je nakon utakmice došlo do nereda. Oko 200 huligana pokušalo je provaliti u svlačionice i urede kluba. Došlo je do sukoba sa zaštitarima i policijom. Navijači su se htjeli suprotstaviti igračima i i upravi kluba.

Čak su i pristali na sastanak, no ranije su redari odveli navijače u njihovu zonu.

"Potpredsjednik Borussije Rainer Bonhof i generalni direktor Stephan Schippers te fudbaleri Lars Stindl, Tony Jantschke i Patrick Herrmann ispred ekipe su kontaktirali navijače i razgovarali s njima", piše sport1.de.

Pregovori su se pokazali toliko uspješnim da je opasnost izbjegnuta. Nakon nekog vremena začuo se čak i pljesak navijača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, slučaj će se nastaviti na sudu. Njemački novinari izvijestili su da su u neredima ozlijeđene tri stjuardese. Uz sve to, već je bilo usijano i prije utakmice. Navijači Kolna su s vremena na vrijeme bacali predmete s tribina na teren, a na stadion su pokušali unijeti i pirotehniku, što im je djelimilno i uspjelo.

"Naknadne kaznene prijave odnosile su se na tjelesnu ozljedu (3), uvredu (1), kršenje Zakona o narkoticima (2) i materijalnu štetu (2). U jednom od slučajeva radilo se o autobusu ekipe iz Kolna na kojem je načinjena manaj šteta", prenosi sport1 .de.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi