Čudak na golu: Ono što je Sommer odbranio večeras je zaista čudesno

Nevjerovatan je

Čudak na golu: Ono što je Sommer odbranio večeras je zaista čudesno

M. Šljivak

Borussia Monchengladbach i Mainz remizirali su u 28. kolu Bundeslige rezultatom 1:1.

Domaći tim je poveo u 33. minuti pogotkom Embola, a bod gostima iz Mainza donio je Onisiwo u 73. minuti nakon velikog propusta odbrane Borussije.

Mainz je mnogo ranije mogao doći do izjednačenja, a na početku drugog poluvremena viđena je nestvarna intervencija golmana Borussije Yanna Sommera.

Leandro Barreiro Martins snažnim je udarcem pogodio stativu, lopta se odbila do Jonathana Burkardta, ovaj šutira i kada su svi već vidjeli loptu u golu uslijedila je intervencija Sommera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Švicarac je čudesnim refleksom odbranio udarac i spasio je svoj tim. Imao je potom još nekoliko dobrih odbrana, ali u 73. minuti nije mogao ništa napraviti.

Yann Sommer je često znao imati čudesne odbrane, a ova će sasvim sigurno biti jedna od najboljih u sezoni.

Promo

Top Komentari

krems_krems12
Čudak koji se razbrani protiv Bayerna, a onda primi 8 golova od Freiburga bez da ima bilo kakvu reakciju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi