Borussia Mönchengladbach imenovala trenera za sljedeću sezonu

Stigla zvanična potvrda

Borussia Mönchengladbach imenovala trenera za sljedeću sezonu

A. Čaušević

Marco Rose(43) će biti trener Borussije Mönchengladbach u narednoj sezoni. 

Bundesligaš je saopštenjem na zvaničnoj stranici potvrdio da će trenutni trener Red Bull Salzburga u narednoj takmičarskoj godini sjediti na klupi.

Rose je seniore Salzburga trenirao u posljednje dvije sezone. Bilježio je zapažene rezultate, posebice u Evropskoj ligi doguravši do polufinala prošle sezone.

Preostalih šest mečeva u ovoj sezoni na klupi Borrusije će sjediti Dieter Hecking s kojim je već ranije dogovoren prekid saradnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rose i Borussija su potpisali ugovor do 2022. godine, a obzirom da je za Salzburg bio vezan do 2020. godine njemački klub je platio odštetu u iznosu od tri miliona eura. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi