Borussia protiv Hoffenheima prokockala 3:0, Bičakčiću 90 minuta

Milioneri na nestvaran način ispustili pobjedu

Borussia protiv Hoffenheima prokockala 3:0, Bičakčiću 90 minuta

Najzanimljivija utakmica današnjeg programa Bundeslige odigrana je u Dortmundu, gdje su se sastali Borussia i Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića.

Milioneri su u meč ušli maksimalno ozbiljno, jer jedan kiks bi smanjio razliku u odnosu na prateći Bayern, međutim na kraju su unatoč dobroj igri osvojili samo remi, i to prokockavši vodstvo od - 3:0.

Do prednosti Borussia je stigla u 32. minuti golom koji je postigao Sancho na asistenciju Piszczeka, da bi dvije minute prije odlaska na odmor na 2:0 povisio Gotze. Ofanzivna igra Borussije viđena je i u nastavku utakmice, pa tako Milioneri u 67. minuti dolaze i do trećeg pogotka, ovoga puta preko Guerreira, ali ni visokih 3:0 nije obeshrabrilo goste iz Sinsheima.

Nagelsmannova četa se konsolidovala i 10 minuta kasnije preko Belfodila smanjila vodstvo domaćih, a u 83. minuti Burkija je matirao i Kaderabek. Već tada se moglo naslutiti da će biti svega i svačega do kraja, Hoffenheimovi igrači su bacili sve karte u igru, što im se isplatilo tri minute prije kraja utakmice kada Belfodil pogađa za 3:3 i donosi veliki preokret svojoj momčadi.

Nakon zdravstvenih problema u tim Hoffenheima se vratio naš Ermin Bičakčić koji je odradio svih 90 minuta.

Identičnim rezultatom završen je još jedan meč u Bundesligi - između Freiburga i Wolfsburga, Hertha je golovima Kaloua, Dude i Selke s uvjerljivih 3:0 savladala Borussiju M'Gladbach, dok je Hannover sa 2:0 bio bolji od Nurnberga. Preostali meč između RB Leipziga i Eintrachta završen je bez golova.

Bundesliga, 21. kolo:

Borussia Dortmund - Hoffenheim 3:3
Borussia M'Gladbach - Hertha 0:3
Freiburg - Wolfsburg 3:3
Hannover - Nurnberg 2:0
RB Leipzig - Eintracht 0:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi