Najveći plagijat u historiji: Dva velikana, identična situacija i kopirana strategija

Još su i priznali

Najveći plagijat u historiji: Dva velikana, identična situacija i kopirana strategija

A. Čaušević

Prekidi su u modernom fudbalu izuzetno jako oružje zbog čega klubovi posvećuju ogromnu pažnju ovom segmentu igre. 

Mnoge utakmice u najjačim evropskim ligama obično znaju riješiti neki detalji, inspiracija pojedinca ili uigrana akcija nakon prekida.

Napoli je trenutno vodeća ekipa Serije A sa maksimalnim učinkom. Sedmu pobjedu na sedam utakmica Partenopei su upisali na gostovanju kod Fiorentine rezultatom 1:2.

Odlučujući gol na startu drugog dijela postigao je Rrahmani poslije uigrane kombinacije iz prekida. Mrežu je zatresao poslije udarca glavom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ništa tu ne bi bilo čudno da ova strategija nije bila savršena kopija akcije Borussije Dortmund kada su u i Žuto-crni postigli gol.

"Svi gledamo utakmice i bit ću iskren kada kažem da smo ovo pokupili od Borussije Dortmund. Naš video analitičar nam je pokazao video, bila je to laka sitaucija da se ponovi i to smo uradili", rekao je trener Napolija Luciano Spalletti poslije utakmice.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

miki30
Kae Napoli velikan?? Znači sad svi nekakvi velikani.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi