Borussiju preuzima čovjek koji je otkrio Haalanda?

Javljaju njemački mediji

Borussiju preuzima čovjek koji je otkrio Haalanda?

U njemačkim medijima sve se više piše o tome da će Borussia Dortmund dobiti novog trenera.

Milioneri su porazom od Bayerna ispali iz utrke za šampionsku titulu, što bi Luciena Favrea moglo koštati posla, a već sada se pominje nekoliko trenerskih imena koji bi ga mogli naslijediti.

Uz Niku Kovača, kao najozbiljniji kandidat sada figurira Amerikanac Jesse Marsch koji trenutno vodi Red Bull Salzburg i koji je prošle sezone bio pomoćnik Ralfu Rangnicku u Leipzigu.

"Radi se o treneru koji je jedan od najzaslužnijih za pojavljivanje Erlinga Haalanda", opisuju njemački mediji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Marsch za sada ne želi da komentariše priče oko dolaska na Signal Iduna Park, posebno iz razloga što je trenutno i dalje u klubu Lucien Favre, ali i što ima važeći ugovor sa prvakom Austrije.

Prije dolaska pod okrilje Red Bulla, Marsch je još radio kao trener u Montreal Impactu i kao pomoćnik Bobu Bradleyju u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi