Bosanci s Kolnom sve bliže doigravanju za prvaka Njemačke
Slavlje mladih fudbalera Kolna nakon pogotka

Važna pobjeda popularnih Jarčeva

Bosanci s Kolnom sve bliže doigravanju za prvaka Njemačke

Adnan Beganović

Juniorska Bundesliga ulazi u samu završnicu, a dva kola prije kraja najzanimljivije je u grupi Zapad koja je zapravo i najjača grupa pa tako daje dva predstavnika u svojevrsni play-off za prvaka Njemačke.

Odigrane su utakmice 24. kola juniorske Bundeslige, a u grupi Zapad na čelu tabele je i dalje Koln čije boje brane bosanskohercegovački fudbaleri Robert Voloder, Elmin Herić, Faris Bačevac i Eladan Islamović.

No, iako su već duže vrijeme na čelu tabele popularni Jarčevi još uvijek nisu osigurali učešće u play-offu za prvaka s obzirom da trećeplasirani Schalke za njima zaostaje samo dva boda pa je teoretski još uvijek moguće da ne budu meću prva dva.

U veoma važnom meču odigranom za vikend Koln je nadigrao Duisburg (3:0). Pogotke su postigli Aydin, Matter i Churlinov.

Juniorski reprezentativac naše zemlje, Robert Voloder, nakon dobro odigranog prijateljskog susreta sa Srbijom nastavio je pružati sjajne partije i ponovo je zajedno sa svojim kolegama iz odbrane bio nepremostiva prepreka za mlade fudbalere Duisburga.

Herić je u igru ušao u 78. minuti, a Bačevac devet minuta kasnije, dok Islamović ovaj put nije bio u konkurenciji za meč.

Do ovog kola drugoplasirani Schalke remizirao je sa Oberhausenom (0:0), dok je to iskoristila Borussija Dortmund koja se pobjedom nad Essenom (3:0) probila na 2. mjesto tabele.

U grupi Sjever/Sjeveroistok po pitanju putnika u doigravanje je sve završeno. Među najbolje četiri juniorske ekipe u Bundesligi plasirao se Wolfsburg.

Hertha čije boje brani bh. fudbaler Miralem Ramić slavila je sa ubjedljivih 5:0 na gostovanju kod Niendorfera, a Ramić se uspio upisati u listu strijelaca. Werder je bez bh. juniorskog reprezentativnog napadača Malika Memiševića upisao domaći poraz u duelu sa Leipzigom (3:1).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi fudbaleri Stuttgarta pobjedom nad Freiburgom (2:1) stigli su na korak do plasmana u play-off za prvaka. Dva kola prije kraja imaju pet bodova više od Mainza i vjerovatno će se boriti za titulu prvaka Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti