Memišević strijelac za Werder, Voloder komandovao odbranom Kolna u novoj ubjedljivoj pobjedi

Juniorska Bundesliga

Memišević strijelac za Werder, Voloder komandovao odbranom Kolna u novoj ubjedljivoj pobjedi

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 19. kola juniorske Bundeslige, a u grupi Zapad Koln naših Roberta Volodera i Elmina Herića nastavio je borbu za prva dva mjesta koja vode u doigravanje sa Borussijom Dortmund i Schalkeom.

Popularni Jarčevi su u 19. kolu bez većih problema nadigrali posljednjeplasirani Rodinghausen. Slavili su rezultatom 5:0.

Dva pogotka postigao je trenutno vodeći strijelac lige Churlinov, dok su se u listu strijelaca upisali i Lemperle, Muller te Aydin.

Što se tiče juniorskih reprezentativaca BiH u Kolnu, Robert Voloder je odigrao svih 90 minuta bez pogreške i komandovao je odbranom, dok je Herić u igru ušao u 79. minuti.

Borussia je na svom terenu nadigrala Paderborn (4:1), dok je Schalke slavio minimalnu pobjedu (1:0) na gostovanju kod Duisburga tako da na samnom vrhu tabele nije bilo promjene.

Borussia je vodeća sa 43 boda, Koln drži drugo mjesto koje vodi u doigravanje sa bodom manje, dok je Schalke trećeplasirani sa 40 bodova.

U grupi Sjever/Sjeveroistok također se vodi velika borba za 1. mjesto koje vodi u doigravanje i to između Wolfsburga i St.Paulija koji imaju po 46 bodova, a ne treba otpisati ni Werder koji ima 39 bodova i utakmicu panje.

Sve tri ove ekipe upisale su pobjede u 19. kolu s tim što je najubjedljiviji bio Werder koji je rezultatom 7:1 savladao Carl Zeiss Jenu. U listu strijelaca upisao se i bh. napadač Malik Memišević koji je u igru ušao u 65. minuti a u sudijskoj nadoknadi je bio siguran s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U grupi Jug/Jugozapad takođe je zanimljivo. Trenutno vodeću poziciju koja vodi u doigravanje drži Stuttgart sa 43 boda, Mainz je drugoplasirani sa dva boda manje ali i utakmicom manje, dok je Bayern trećeplasirani sa 37 bodova i utakmicom manje od vodećeg Stuttgarta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi