Juniorska Bundesliga: Elmin Herić u sudijskoj nadoknadi donio bod Kolnu

Popularni Jarčevi na 2. mjestu

Juniorska Bundesliga: Elmin Herić u sudijskoj nadoknadi donio bod Kolnu

A. Beganović

Regularni dio sezone u juniorskoj Bundesligi polako se bliži kraju, a Koln čije boje brane mladi bosanskohercegovački fudbaleri Robert Voloder, Farid Bačevac i Elmin Herić ima velike šanse da se plasira na završni turnir.

U okviru 18. kola juniorske Bundeslige grupa Zapad mladi fudbaleri Kolna su remizirali na gostovanju kod Bochuma (1:1), te su tako prepustili prvo mjesto Borussiji Dortmund koja je sa ubjedljivih 5:1 slavila na gostovanju kod Rot-Weiss Oberhausena.

No, s obzirom da Schalke nije uspio savladati Aachen (0:0) popularni Jarčevi su ostali usamljeni na 2. mjestu koje vodi u polufinale Bundeslige.

Inače, duel sa četvrtoplasiranim Bochumom nije dobro počeo za Koln. Igrala se 16. minuta kada je Uzun doveo domaće do prednosti.

I sve do sudijske nadoknade rezultat se nije mijenjao da bi, kada su domaći pratktično počeli slaviti pobjedu, bh. napadač koji je u igru ušao u 78. minuti, Elmin Herić, pogodio za veoma važan bod Kolna.

Bh. defanzivac, Robert Voloder, pružio je dobru partiju, dok Bačevca ovaj put nije bilo u kadru.

Borussija je vodeća sa 40 bodova, Koln ima bod manje, dok je Schalke trećeplasirani sa 37 bodova, a Bochum četvrtoplasirani sa 33 boda i utakmicom manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče grupe Sjever/Sjeveroistok na prvom mjestu koje vodi u doigravanje nalazi se Wolfsburg sa 43 boda koliko ima i drugoplasirani St. Pauli.

Na čelu tabele grupe Jug/Jugozapad nalazi se Stuttgart sa 43 boda, dok je Mainz drugoplasirani sa 38 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti