Bosansko-hrvatski tandem u napadu Rome?

Vučica već u pregovorima

Bosansko-hrvatski tandem u napadu Rome?

Nakon silinih špekulacija o transferu u Inter, Edin Džeko je ipak produžio ugovor sa Romom i sada je jasno ko će biti prva napadačka opcija Vučice u novoj sezoni.

Međutim, Roma želi još opcija u ofanzivi, pa bi se Edinu u svlačionici Rome mogao pridružiti i hrvatski napadač Nikola Kalinić.

Za Nikolu Kalinića je sve krenula nizbrdo od transfera u Milan i kontroverzi na Mundijalu u Rusiji, a iako ga je Atletico Madrid prošlog ljeta kupio za blizu 15 miliona eura već je spreman odreći ga se jer on ni u španskoj prijestolnici nije uspio pronaći staru formu.

Kako je Defrel na pragu transfera u Sampdoriju, a Patrik Schick blizu odlaska u Bundesligu, Romi je potreban novi napadač. Italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio tvrdi da se na meti Vučice našao upravo Kalinić, te da je trener Paulo Fonseca dao zeleno svjetlo za negov transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je Roma već u pregovorima sa Atletico Madridom i 31-godišnjeg Kalinića želi dovesti na posudbu s opcijom otkupa ugovora.

Vjeruje se da i sam Kalinić želi povratak u Italiju, a do sada su se kao zainteresovani za njegove usluge pominjali Bologna, Sampdorija, Atalanta i Fiorentina - klub u čijem dresu je pružao najbolje partije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi