Bosna i Hercegovina dobija novog reprezentativca

Dino Hotić želi igrati za Zmajeve

Bosna i Hercegovina dobija novog reprezentativca

Midhat Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro bi trebala dobiti novog člana.

Fudbaler Maribora Dino Hotić odlučio se u budućnosti nastupati za Zmajeve i već je pokrenuo proces promjene sportskog državljanstva.

Ofanzivac Maribora potpisao je pismo namjere za nastup u dresu Bosne i Hercegovine. Fudbalski savez BiH je, kako saznaje SportSport.ba, od slovenačkog Saveza zatražio potvrdu da 24-godišnji ofanzivac nije nastupao za A tim ove zemlje i to je papir koji se za sada čeka.

Čim stigne odgovor od Fudbalskog saveza Slovenije, kompletna dokumentacija će biti dostavljena Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA), koja će potom donijeti odluku o njegovom statusu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tu ne bi trebalo biti nikakvih problema s obzirom na pismo namjere fudbalera, pa bi Bosna i Hercegovina uskoro trebala dobiti novog reprezentativca.

Hotić je već godinama član Maribora. Igra zaista odlično u dresu ovog tima, a vrijednost na tržištu mu je milion eura.

Top Komentari

6HM6
Imamo mi istog ovakvog samo sto ga prosinecki ne zove LUKA MENALO ;)
10 3
Div iz šehera
Menager Irfan Redzepagic sve jasno ne može on nikad igrati srcem Bosne nije vidio u zivotu.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi